Ερώτηση για την χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών για το θέμα της χρηματοδότησης των βρεφικών, παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών και των Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π./Μ.Ε.Α., μετά και από την από 20/06/2014 επιστολή του Δημάρχου Ρόδου.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

¨Προς
1) τον Αξιότιμο Υπουργό Εργασίας
2)τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών

Θέμα : Χρηματοδότηση Κ.Δ.Α.Π-Κ.Δ.Α.Π/ΜΕ.Α.

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ/ΜΕΑ) που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στους νησιωτικούς μας δήμους, αποτελούν χωρίς αμφιβολία μια αναντικατάστατη μορφή κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης των οικογενειών αυτών που τόσο τις έχουν ανάγκη. Οι δομές αυτές έλαβαν χρηματοδότηση και από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία έστω και με μειωμένους πόρους.
Όπως όμως μας δήλωσε με την από 20/6/2014 επιστολή του ο Δήμαρχος Ρόδου (ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου), η πληροφόρησή του είναι ότι η χρηματοδότηση των προαναφερομένων δομών για το 2014-15 δεν είναι διασφαλισμένη διότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμα τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών της Χώρας για τη νέα προγραμματική περίοδο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου στην συνεδρίασή του στις 17/6 συντάχθηκε με την πρόταση της ΚΕΔΕ για ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου μέρους με 60 εκ. ευρώ ώστε να εξασφαλιστούν τα 250 εκ ευρώ που απαιτούνται για το σύνολο της χώρας για την λειτουργία των κοινωνικών δομών των Δήμων (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΔΑΠ, ΚΔΑΠ/ΜΕΑ)

 

 

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω
ΕΡΩΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Εάν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν έγκαιρα αυτές τις τόσο αναγκαίες δομές ιδιαίτερα για τις νησιωτικές κοινωνίες, δεδομένου ότι το επίπεδο πολιτισμού κάθε κοινωνίας αντανακλάται στην στήριξη από αυτήν των πλέον αδυνάτων μελών της.

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This