Ξεκίνησε η κατασκευή των νέων υπερσύγχρονων ελικοπτέρων της Ελλάδας (βίντεο)

Ξεκίνησε η κατασκευή των 4 νέων υπερσύγχρονων ελικοπτέρων της Ελλάδας ΜΗ-60 RΟΜΕΟ μέσω διακρατικής συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , ενώ θα προχωρήσει η Ελλάδα και σε εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B/B-6 AEGEAN HAWK τα οποία θα υπηρετούν μέχρι το 2030 στο πολεμικό ναυτικό.

Τα νέα ελικόπτερα κρίνονται ιδιαίτερα θανατηφόρα πολυεργαλεία καθώς είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα συστήματα ανθυποβρυχιακού, ηλεκτρονικού πολέμου και πολέμου επιφανείας.

Τα MH-60 ROMEO

Πριν από ένα χρόνο η νέα έκδοση του ελικοπτέρου MH-60 είχε αποκαλυφθεί κατά την διάρκεια έκθεσης για οπλικά συστήματα θάλασσας, αέρος και διαστήματος στις ΗΠΑ και είχε εντυπωσιάσει το ιδιαίτερα αναβαθμισμένο οπλοστάσιό του, το οποίο κυριολεκτικά τρομάζει.

Στην έκδοση που είχε τότε παρουσιαστεί το MH-60R έφερε δύο πυραύλους τύπου NSM – “Naval Strike Missiles” αποτέλεσμα της συνεργασίας των εταιρειών Raytheon και Kongsberg Defense and Aerospace. Το NSM είναι ένα αντιπλοϊκό βλήμα ακριβείας και μεγάλης εμβέλειας, που μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει εχθρικά πλοία σε αποστάσεις μέχρι 100 ναυτικά μίλια μακριά.

Επίσης διαθέτει χαρακτηριστικά stealth , καθώς “πετά” αρκετά κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και εξελιγμένους αισθητήρες και ραντάρ για τον ακριβή εντοπισμό και στόχευση της απειλής σε δύσκολες συνθήκες.

Εκτός από τους δύο πυραύλους NSM, το MH-60R είναι εξοπλισμένο επίσης με πυραύλους Hellfire αέρος-εδάφους.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ