Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Ανάλογες ενέργειες αναμένονται και σε άλλες περιοχές της χώρας

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνέλαβε μία 33χρονη μητέρα, η διαπιστώθηκε ότι έχει να στείλει την ηλικίας 6 ετών κόρη της στο σχολείο από τον Ιούνιο του 2020. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianew.gr, ζει μόνη με την κόρη της, της οποίας έχει την επιμέλεια και συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι της.

Η 33χρονη,αρνήτρια του εμβολιασμού, οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της και αφέθηκε ελεύθερη. Η δίκη της προσδιορίστηκε να γίνει αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στο ίδιο δικαστήριο.

Αφορμή για την προκαταρκτική που ανέθεσε η εισαγγελέας ανηλίκων είναι το γεγονός ότι 17 μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο, όχι μόνο υπό τον φόβο της πανδημίας, αλλά και για άλλους λόγους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/ 1985 (Α’ 167), περί της εποπτείας της φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο από όποιον έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται με τις αλλαγές από το Νόμο 4871/2021, ώστε η παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest