Ξεκινά το πρόγραμμα απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους για την Ελλάδα

Το πρόγραμμα απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους από την Πολεμική Αεροπορία, το κρισιμότερο πρόγραμμα από το οποίο εξαρτάται η ίδια η μελλοντική ύπαρξη της Ελλάδας, δεδομένης της μοναδικής στρατηγικής σημασία του αεροπορικού όπλου, ξεκινά, έστω με 10 χρόνια καθυστέρηση!

O υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, επιβεβαίωσε σήμερα με δήλωσή του ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει την προμήθεια των F-35 από τις ΗΠΑ, σε συνέχεια της χθεσινής διαρροής-«βόμβας» από τις ΗΠΑ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin σε πέντε ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η δήλωση του Ε.Αποστολάκη από την Ανδραβίδα, όπου είναι το κέντρο της μεγάλης διασυμμαχικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2019 ήταν: «Ναι μας ενδιαφέρουν τα F-35. Μετά την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των F-16, το πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει είναι αυτό της απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους το οποίο αφορά τα F-35».

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη Τ.Πάιατ, ο οποίος δίπλα από τον Ελληνα υπουργό είπε ότι «Το F-35 είναι στην διάθεση της Ελλάδας, τώρα που ολοκληρώθηκε η συμβασιοποίηση του προγράμματος των F-16».

Pin It on Pinterest

Share This