Ξεκινά την λειτουργία του το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς και τους μαθητές της Ρόδου, πως από την σχολική χρονιά 2021-2022, ξεκινά την λειτουργία του το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου, το πρώτο Πειραματικό Γυμνάσιο στην Ρόδο, στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Ρόδου («Κεραμεικό»).

Τι σημαίνει Πειραματικό Γυμνάσιο :

Είναι ένα Γυμνάσιο το οποίο λειτουργεί όπως και τα υπόλοιπα Γυμνάσια (όσον αφορά το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, γενικούς κανόνες κλπ) επιπλέον όμως κάποια καινοτόμα θέματα. Ποια είναι αυτά:

Α) Λειτουργούν ΟΜΙΛΟΙ δραστηριοτήτων, που λειτουργούν μετά το πέρας των μαθημάτων (στους οποίους συμμετέχουν εθελοντικά, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, μαθητές/ τριες, μία έως δύο φορές την εβδομάδα).

Β)Καινοτόμοι τρόποι διδασκαλίας, αξιολόγησης κλπ

Γ) Πλαισιώνεται με καθηγητές/ τριες αυξημένων προσόντων.

Δ) Διασυνδέεται με Πανεπιστημιακό Ίδρυμα ( στην συγκεκριμένη περίπτωση, με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Ε) Επίσης το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου διασυνδέεται με το 2ο Πειραματικό Δ.Σ Ρόδου

ΣΤ) Οι μαθητές/ τριες, εισάγονται με κλήρωση, για να υπάρχει τυχαία κατανομή (όσον αφορά το μορφωτικό, κοινωνικό, οικονομικό, κλπ επίπεδο των μαθητών).

Με αφορμή το τελευταίο, οφείλουμε να ενημερώσουμε γονείς και μαθητές, οι οποίοι είτε δεν γνώριζαν (λόγω του ότι είναι η

πρώτη χρονιά λειτουργίας), είτε από αβλεψία, δεν συμμετείχαν στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, πως θα βγει νέα προκήρυξη-πρόσκληση για συμμετοχή στην κλήρωση του Σεπτεμβρίου. Για τον λόγο αυτό θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση- ενημέρωση.

Καλούμε λοιπόν, όσοι γονείς μαθητών/ τριων, ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή , να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του σχολείου μας, είτε στο http://2gym-rodou.blogspot.com, είτε στο fb στο https://www.facebook.com/2gymrodou

Το σχολείο μας, πάντα με γνώμονα την ολόπλευρη ανάπτυξη-μάθηση-δημιουργικότητα των μαθητών/ τριων μας, θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων. (Υπενθυμίζουμε τις βραβεύσεις και τις συμμετοχές της περσινής χρονιάς σε πολλά πρότζεκτ, καινοτομίας –δημιουργικότητας, την συνεχιζόμενη συμμετοχή μας σε τρία προγράμματα Erasmus+, κλπ)

Καλή αντάμωση και καλή σχολική χρονιά απ τον Σεπτέμβριο

Ο Διευθυντής

Ε.Τσακογιάννης