Ξεκίνησαν σήμερα οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας!

Ανοίγει η αυλαία σήμερα το απόγευμα με την τελετή έναρξης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου, στο Σότσι της Ρωσίας .
 
Θα συμμετάσχουν αθλητές από 80 χώρες που θα αγωνιστούν σε 98 αθλήματα. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.
Πρόκειται για τους πιο δαπανηρούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με το κόστος τους να ανέρχεται στα 37 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή είναι πιο δαπανηροί κι από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, του Πεκίνο και του Λονδίνου.
Υπό το φόβο ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος, έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, έχουν επιστρατευτεί περισσότεροι από 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού, ενώ θα παρακολουθούνται όλες οι τηλεπικοινωνίες, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.
Στο Σότσι βρίσκεται από χθες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας,  ο οποίος θα εκπροσώπησε τη χώρα μας στην τελετή έναρξης. Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας θα έχει σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει την «τεράστια πρόκληση» να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
«Είμαστε συνεχώς σε συνεργασία μαζί τους για να εξασφαλιστεί ότι όχι μόνο οι αθλητές μας, αλλά και όλοι εκείνοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες θα έχουν ασφάλεια», είπε ο κ. Ομπάμα σε συνέντευξή του στο NBC.
Νωρίτερα, ο αρμόδιος αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των μεταφορών (TSA) απαγόρευσε προσωρινά στις πτήσεις των επιβατών από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Ρωσία να μεταφέρονται υγρά, τζελ ή σπρέι στην καμπίνα των επιβατών, προκειμένου να αποφευχθεί η ενδεχόμενη προσπάθεια μεμονωμένων ατόμων να κρύψουν εκρηκτικά μέχρι και  σε σωληνάρια οδοντόπαστας!
 star.gr/

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Pin It on Pinterest