Πως θα χάσουμε το λίπος γύρω απο την περιοχή της κοιλιάς – Γράφει ο Τάσος Χαβιαράς

Όλο και περισσότερο μας απασχολεί πως θα χάσουμε το λίπος γύρω απο την κοιλιά.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στην εμφάνισή του:
1)Καθιστικός τρόπος ζωής
2)κληρονομικοί παράγοντες
3)λάθος διατροφή
4)έλλειψη ύπνου
5)άγχος
6)διάφορες παθήσεις
7)ηλικία
8)φύλο.
Πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι οι ζώνες εφίδρωσης και οι κρέμες που βάζουμε τοπικά δε βοηθάνε στο πρόβλημα.Υπάρχει ένα όριο περίπου στους 103 πόντους άντρες και 98 στις γυναίκες γύρω απο την κοιλιακή περιοχή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί αν θέλουμε να είμαστε υγιείς και να μην έχουμε καρδιοαγγειακά κυρίως προβλήματα.
Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε;
A)Συνδυαστική άσκηση αερόβιας γυμναστικής με πρόγραμμα με αντιστάσεις.Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση μόνη της δεν αρκεί και πρέπει να γίνεται παράλληλα με αντιστάσεις μικρής επιβάρυνσης.Καλό είναι να πούμε πως κάποια προγράμματα που έχουν πολλές ασκήσεις κοιλιακών  δε βοηθάνε στην απώλεια λίπους στην κοιλιακή περιοχή γιατί δεν χάνουμε λιπος τοπικά.
Β)Πολλά μικρά και συχνά γεύματα.Έιναι πιο εύκολο το έργο του μεταβολισμού όταν τρώμε πολλές φορές από λίγο
Γ)Περιορισμός ζάχαρης και αναφυκτικών.Ένα αναψυκτικό 330 ml έχει οκτώ κουταλιές ζάχαρης.Ακόμα και τα αναψυκτικά τύπου light πρέπει να περιορίσουμε αν θέλουμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.
Δ)Λιγότερο αλάτι και περισσότερο νερό.Το αλάτι κάνει μεγάλη κατακράτηση υγρών άρα μας φουσκώνει την κοιλία,αντίθετα με το νερό που εκτός των άλλων βοηθάει στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού.
Γράφει ο Τάσος Χαβιαράς απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α,personal trainer.

Pin It on Pinterest

Share This