Χατζής Χατζηευθυμίου: ” Η πρόταση των μαθητών του ”ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ” για τη γέφυρα της Κρεμαστής, μήνυμα ελπίδας για όλη τη Ρόδο”.

Τους μαθητές του ”Ροδίων Παιδεία” που πήραν το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιστήμης και Τεχνολογίας,συνάντησε σήμερα ο Χατζής Χατζηευθυμίου.
Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν στον κ.Χατζηευθυμίου την μακέτα μιας ολοκληρωμένης πρότασης, με την οποία δίνεται λύση στο ζήτημα της ασφάλειας της γέφυρας της Κρεμαστής, εκεί που τον περασμένο Νοέμβριο χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές.
Η πρωτοποριακή αυτή πρόταση των παιδιών στηρίζεται σε ένα σύστημα, που αποτελείται από ένα αισθητήρα στάθμης νερού, μία μπάρα που κλείνει το δρόμο σε περίπτωση πλημμύρας, δύο φωτεινούς σηματοδότες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία της γέφυρας, σειρήνα και φάρο που προειδοποιούν τους οδηγούς που έρχονται από το Παραδείσι προς τη Ρόδο και το gsm modem, που παίρνει έτοιμες εντολές από έναν μικροεπεξεργαστή και το σύστημα τροφοδοσίας του συστήματος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Σε περίπτωση πλημμύρας το σύστημα ενεργοποιείται και κλείνει τη γέφυρα ενώ και η ίδια η γέφυρα, με τη λειτουργία των σηματοδοτών, έχει μετατραπεί σε διπλής κατεύθυνσης.
Το συνολικό κόστος της πρότασης των παιδιών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.
Ο Χατζής Χατζηευθυμίου συνεχάρη τα παιδιά που συμμετείχαν στο project, την Ειρήνη Κάσδαγλη, τον Θεόδωρο Κόκκαλη,την Αλεξία Κωνσταντινίδη, την Τατιάννα Κωνσταντινίδη,τη Δήμητρα Μακρή, το Γιώργο Παπαγεωργίου,τον Κώστα Τσίννα, τον Χρήστο Φαλτσέτα, τον καθηγητή τους κ.Αναγνωστάκη και τον Γενικό Διευθυντή του Ροδίων Παιδεία κ.Κυριακούλη.
Τα παιδιά συζήτησαν με τον κ.Χατζηευθυμίου μία ακόμα πρόταση που σχεδιάζουν και αφορά τη λειτουργία έξυπνων σηματοδοτών στην οδό Άννης Μαρίας στη Ρόδο, οι οποίοι θα λειτουργούν και θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία ανάλογα με την κίνηση και τη ροή των οχημάτων.
Ο Χατζής Χατζηευθυμίου ζήτησε από τα παιδιά να συνεχίσουν να καταθέτουν ιδέες και προτάσεις αλλά και να τον ενημερώνουν για αυτές προκειμένου να αρχίσουν να υλοποιούνται.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ.Χατζηευθυμίου δήλωσε:
” Στα μάτια και στα πρόσωπα αυτών των παιδιών, βλέπει κανείς τη Ρόδο του αύριο.
Αυτή η Ρόδος θα είναι πολύ καλύτερη από τη δική μας, από αυτήν που τους παραδίδουμε εμείς.
Έμεινα έκπληκτος από αυτά τα παιδιά, από την ωριμότητα που τα διακρίνει και κυρίως από το μυαλό τους. Αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα στα ίδια τα παιδιά και στον καθηγητή που επέβλεψε την εργασία αλλά και στον κ.Κυριακούλη για την κατεύθυνση και το δημιουργικό πνεύμα που έχει δώσει στο σχολείο.
Η πρόταση των παιδιών για τη γέφυρα της Κρεμαστής είναι πρωτοποριακή, είναι ένα μήνυμα ελπίδας. 
Δείχνει ότι εκτός από λαμπρά μυαλά είναι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
Πολλοί έχουν ξεχάσει τους νεκρούς, τις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο σε αυτή τη γέφυρα αλλά και τους υπευθύνους.
Ότι ξεχνάμε όμως , είμαστε καταδικασμένοι να το ξαναζήσουμε.
Πιστεύω σε αυτή τη γενιά, στους νέους ανθρώπους της Ρόδου.
Κάποιοι τους απαξιώνουν, τους αποκαλούν υποτιμητικά παιδαρέλια.
Όσοι το κάνουν ας αναλογιστούν αν είναι καλύτεροι, αν θεωρούν ότι προσφέρουν περισσότερα από αυτά τα παιδιά.

Ενσωματωμένη εικόνα 19Ενσωματωμένη εικόνα 17Ενσωματωμένη εικόνα 16Ενσωματωμένη εικόνα 20Ενσωματωμένη εικόνα 18Ενσωματωμένη εικόνα 22Ενσωματωμένη εικόνα 23Ενσωματωμένη εικόνα 21

Pin It on Pinterest