Δηλώσεις Γ.Χατζημάρκου και Χ.Κόκκινου για την συνεργασία τους στην διεκδίκηση της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου

Τη σύμπραξή τους στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι επικεφαλής των παρατάξεων “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” και “Νέα Εποχή για τα νησιά μας” κ.κ. Γ. Χατζημάρκος και Χαρ. Κόκκινος. Η συνεργασία των κ.κ. Γιώργου Χατζημάρκου και Χαρ. Κόκκινου αποτελεί “κίνηση ματ” στην πολιτική σκακιέρα. Στη συνέντευξη τύπου τόσο ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο κ. Χ. Κόκκινος δεν “χαρίστηκαν” στους πολιτικούς τους αντιπάλους στις περιφερειακές εκλογές και τόνισαν πως η συνένωση των δύο μεγάλων παρατάξεων έχει στόχο τη βελτίωση της κατάστασης στο Νότιο Αιγαίο.
“Στην πορεία των περιφερειακών εκλογών το διακύβευμα όπως αναφέραμε ήδη, στο ξεκίνημά μας είναι η επόμενη πενταεία και το πώς θα κινηθεί το Νότιο Αιγαίο. Σε αυτή την πορεία έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που μας έχουν πληγώσει και όλα όσα μας κράτησαν σε τέλμα. Αυτή η λογική επικράτησε στη σκέψη μας και σήμερα ανακοινώνουμε την υπέρβαση σε όλα όσα ενδεχομένως μας χωρίζουν και είναι πολύ λίγα. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα μπροστά σε ένα αύριο που έχει να κάνει με την ανατροπή των καταστάσεων που μας κράτησαν στο τέλμα που σήμερα βιώνουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χ. Κόκκινο για την εμπιστοσύνη και θέλω να διαβεβαιώσω όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις πως η συμπόρευση των δύο μεγαλυτέρων περιφερειακών παρατάξεων στο Νότιο Αιγαίο είναι και η εγγύηση για το αύριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”, δήλωσε ο κ Γιώργος Χατζημάρκος που θέλησε να διαβεβαιώσει τους νησιώτες πως ο κοινός αγώνας για την ανάταση μιας κοινωνίας που είναι γονατισμένη από πρακτικές, νοοτροπίες και πολιτικές που δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν είναι ο κοινός στόχος. “Αυτό που υπερβαίνει τα πάντα είναι η προοπτική και η ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο και ανάγκη να υπάρξουν συνεργασίες.
Ο κ. Χ. Κόκκινος ήταν δύο θητείες Περιφερειάρχης και σήμερα επκεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας. Η συνένωση των δύο μεγαλύτερων περιφερειακών παρατάξεων εγγυάται την πορεία αλλά πολύ περισσότερο το αύριο των νησιών μας. Προχωράμε ενωμένοι με κοινούς στόχους, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία που πηγάζει από την υποδοχή που έχουμε σε όλα τα νησιά”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως από την Τετάρτη, 26 Μαρτίου θα ξεκινήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων συμβούλων
.
Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε πως ο κ. Κόκκινος θα είναι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. “Αυτό είναι το αυτονόητο για το πολιτικό πρόσωπο που ήταν ο Περιφερειάρχης της παραγωγής έργων των μεγάλων απορροφήσεων που είναι επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Να μην ξεχνάμε πως προεδρεύσει στη ΔΟΕ”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Ομιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Χαρ. Κόκκινος τόνισε: “Με αίσθημα ευθύνης στους πολίτες και με στόχο να φύγει το Νότιο Αιγαίο μποροστά με όρους μέλλοντος, ανάπτυξης, ευημερίας και αξιοκρατίας είμαστε εδώ οι δύο μεγάλες περιφερειακές παρατάξεις.
Ενώνουμε δυνάμεις και ιδέες με στόχο να μετατρέψουμε την αγωνία σε αγώνα για να κάνουμε πράξη τα οράματα σε μια κοινωνία που θέλουνε να έχει υψηλές προσδοκίες”. “Κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια ώστε όλοι μαζί να δούμε ξανά το Νότιο Αιγαίο να πρωταγωνιστεί. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ να διαφυλάξουμε την τουριστική μας βιομηχανία να αναπτύξουμε τον πρωτογενή τομεά και να σταματήσει ο κατήφορος της κοινωνίας και η ανεργία”, δήλωσε ο κ. Χαρ. Κόκκινος και πρόσθεσε πως τόσο εκείνος όσο και τα στελέχη της παρατάξεώς του είναι σε θέση μάχης. “Νερό στο μύλο της παρακμής δεν δικαιούται να ρίξει κανείς”, δήλωσε ο κ. Κόκκινος.
Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που καθυστέρησαν οι ανακοινώσεις για την συνένωση των δύο παρατάξεων με συνέπεια να αιωρούνται διάφορες φήμες ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: “Ο. Μ Παλλάς είναι φίλος μου. Η καλύτερη απάντηση δίνεται από τον αντίστοιχο χωρικό αντιπεριφερειάρχη του κ. Κόκκινου κ. Μάκη Δαδάο που δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος με σταυρό στις Κυκλάδες. Οι θέσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών είναι δύο. Αν ήταν δέκα θα είχαμε αποφύγει όλα τα προβλήματα”. Για το ίδιο θέμα ο κ. Χ. Κόκκινος δήλωσε πως από παρεξήγηση ο κ. Παλλάς εκφράστηκε αρνητικά και πως στο τέλος θα αποφασίσει να συνταχθεί στο νέο σχήμα μαζί και με άλλα στελέχη της παράταξης “Νέα Εποχή για τα νησιά μας”. “Δεν νομίζω πως χρησιμοποιήθηκε ο κ. Παλλάς τη στιγμή που είχε τοποθετηθεί στη θέση του αντιπεριφερειάρχη στις εκλογές του 2010.”, δήλωσε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε πως πήρε την απόφασή του μαζί με τα στελέχη της παρατάξεώς του. Σχετικά με τις δηλώσεις στις οποίες προέβη το στέλεχος της παράταξης «Νέα Εποχή για τα νησιά μας» κ. Μ Παλλάς, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε πως το σπουδαίο είναι πως ελήφθη η απόφαση να πάει το Αιγαίο μπροστά.Κείμενο απο την dimokratiki.gr

Pin It on Pinterest