Συμμετοχή Χατζηδιάκου στο 7ο Φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το μεταναστευτικό και στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τους τουριστικούς λιμένες, και για τις μαρίνες

Συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου στο 7ο Φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το μεταναστευτικό και στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τους τουριστικούς λιμένες, και για τις μαρίνες

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε στις εργασίες του 7ου Φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα από τις 10-11 Οκτωβρίου.

Στο συνέδριο, το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΔΑ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), συμμετείχαν ο πρώην Υπουργός, καθηγητής Εγκληματολογίας κ. Πανούσης, ο Καθηγητής κ. Φίλης, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντωνακόπουλος, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Περουλάκης, της Επιτροπής Περιφερειών Ε.Ε. κ. Σπυρίδων, καθώς και 85 εν ενεργεία και διατελέσαντες Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Ρόδου μετέφερε στους συνέδρους την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στα Δωδεκάνησα, με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές τονίζοντας πως η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποτελεί πλέον προτεραιότητα ζωτικής σημασίας για τους νησιωτικούς δήμους, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εικόνα, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή των τοπικών νησιωτικών περιοχών.

Η αναφορά του Δημάρχου στην λειτουργία του κέντρου προσωρινής διαμονής μεταναστών, το οποίο λειτουργεί στην Ρόδο και η αναφορά του στην συμβολή και τη συνεργασία της τοπικής κοινότητας είχε μεγάλη απήχηση μεταξύ των συνέδρων, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εν λόγω πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου. Επιπλέον, ο κ. Χατζηδιάκος πρότεινε μια σειρά μέτρων, τα οποία καλύπτουν τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές αρχές, αξιοποιούν την εμπειρία και τη τεχνογνωσία τους και ενισχύουν το ρόλο τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στο θέμα της μετανάστευσης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, κ. Καμάρας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ρόδου πως τόσο η ΕΔΑ, όσο και η ΠΕΔΑ είναι αλληλέγγυες στις προσπάθειες της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να επιδώσουν ψήφισμα στήριξης.

Σήμερα, (Δευτέρα) ο Δήμαρχος Ρόδου συμμετείχε στις εργασίες του πρώτου πανελλήνιου συνεδρίου για τους τουριστικούς λιμένες και τις μαρίνες, στο πλαίσιο του οποίου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, από την Ένωση Μαρίνων Ελλάδας και την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.

Στο συνέδριο, που διοργανώνει το εργαστήριο λιμενικών έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Ελλάδος, και Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου, συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κα. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Pin It on Pinterest

Share This