Ο Δήμαρχος Ρόδου στην στρατιωτική άσκηση «Λεωνίδας ο Ρόδιος»

Την ιδιαίτερη υπερηφάνεια και το αίσθημα ασφάλειας που νοιώθει πάντα ο κάθε Έλληνας και ειδικότερα οι ακρίτες των νησιών της Δωδεκανήσου, για το αξιόμαχο, την ετοιμότητα και τον άρτιο εξοπλισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζει με τα συγχαρητήρια του στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος παρέστη στην εντυπωσιακή, κατά γενική ομολογία, στρατιωτική άσκηση «Λεωνίδας ο Ρόδιος», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεδίο βολής Κατταβιάς, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, του υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, καθώς και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χρήστου Μανωλά.
Στην άσκηση που πήρε το όνομα της από τον διάσημο Ρόδιο Ολυμπιονίκη δρομέα του 2 π.Χ αιώνα, συμμετείχαν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του στον Υποστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή για την τέλεια από κάθε άποψη προετοιμασία και εκτέλεση της σημερινής άσκησης, από την οποία φάνηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή της Δωδεκανήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς, ο Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ Νικόλαος Δεβετζής, ο Επιθεωρητής του Στρατού Ξηράς Κ. Βελεγράκης και ο υπαρχηγός της Α΄ Στρατιάς Λάρισσας Δημήτρης Ρέσκος, που αποτελούν τη σημερινή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρέτησαν ως διοικητές της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο και έχουν άριστη συνεργασία και προσωπική φιλία με τον δήμαρχο.
Την άσκηση παρακολούθησε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου αντιστράτηγος Μahmoud Hegaz.

Dendias-Xatzidiakos-3  (1) Dendias-Xatzidiakos-2) Dendias- Xatzidiakos-1

Pin It on Pinterest

Share This