“Με το θάνατό του Γιώργου Χιωτάκη τα Δωδεκάνησα χάνουν μια εμβληματική φυσιογνωμία”

Τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του τέως βουλευτή Γιώργου Λ. Χιωτάκη εξέφρασε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος:

«Με το θάνατό του τα Δωδεκάνησα χάνουν μια εμβληματική φυσιογνωμία. Ο Γιώργος Χιωτάκης θα παραμείνει στην ιστορία ως εξέχων άνδρας που αφιέρωσε τον εαυτό του στην υπηρεσία των πολιτών και των νησιών μας. Πολυσχιδής προσωπικότητα, σημάδεψε με τους πολιτικούς και κοινωνικούς του αγώνες, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόοδο του τόπου μας. Γαλουχημένος με έντονα δημοκρατικά αισθήματα, ήταν ένας οραματικός πολιτικός, σπουδαίος επιστήμονας, ένας βαθιά προοδευτικός και ευαίσθητος άνθρωπος, του οποίου και το πνευματικό έργο είναι ανεκτίμητο.

Είναι από τους σταθμούς εκείνους της σύγχρονης ιστορίας μας που μπορεί και συγκεντρώνει το σεβασμό μας. Πρώτα ως δάσκαλος, μετά ως δικηγόρος, δήμαρχος της Ρόδου και εξαίρετος κοινοβουλευτικός με σπουδαίο έργο. Εισηγητής σε κορυφαία νομοσχέδια, ο Γιώργος Χιωτάκης αποτύπωνε με τις διαρκείς παρεμβάσεις του και τις εκφρασμένες από του βήματος του Κοινοβουλίου απόψεις του, μια δυναμική και γόνιμη πολιτική πορεία. Ένας λαμπρός όσο και ακούραστος «υπηρέτης» του δωδεκανησιακού λαού που με το τεράστιο σε όγκο και σημασία έργο του άφησε σπουδαία παρακαταθήκη. Η μεγάλη αγάπη του για τα κοινά, το ήθος του, η εντιμότητά του, η αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπιζε και τις πιο δύσκολες στιγμές, αποτελούν μερικά μόνον από τα στοιχεία που προσδιόριζαν τον χαρακτήρα του.

Σωστός οικογενειάρχης αγκάλιαζε με την μεγάλη του καρδιά όλους μας και πάντα είχε για τον καθένα μας ένα καλό συμβουλευτικό λόγο. Νοιώθω υπερήφανος και τυχερός που τον γνώρισα από πολύ κοντά και καθοδήγησε τα πρώτα βήματα μου.

Η απώλεια του μας δημιουργεί ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη σαν τον άνθρωπο του μέτρου, της πραότητας, της σύνεσης και της λογικής. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.»

Pin It on Pinterest