Στο Φόρουμ “Διάλογος των Πολιτισμών” ο Φώτης Χατζηδιάκος

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο Φόρουμ “Διάλογος των Πολιτισμών” που γίνεται για 12η συνεχή χρονιά στο νησί μας και είναι μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις στην Ευρώπη. Το θέμα του φετινού συνεδρίου, 100 χρόνια μετά την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι “ Προλαμβάνοντας τον Παγκόσμιο Πόλεμο Μέσω Παγκόσμιας Αλληλεγγύης: 100 Χρόνια”, το οποίο εν μέσω της κρίσιμης διεθνούς συγκυρίας, είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
Ο πρόεδρος και συνιδρυτής του Φόρουμ, ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, πρόεδρος των σιδηροδρόμων της Ρωσίας και ένας από τους πέντε πιο ισχυρούς άνδρες της χώρας του που έχει ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης Ρόδου, είχε στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ ιδιαίτερη συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου, όπου επανέλαβε για μία ακόμα φορά το προσωπικό του ενδιαφέρον για πολυεπίπεδη συνεργασία με τη Ρόδο.
Ο κ. Χατζηδιάκος, στον σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε το Φόρουμ ως μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στο νησί και τόνισε μεταξύ άλλων την προσήλωση της Ρόδου στην ειρήνη και την συνεργασία των λαών, αφού όπως υπογράμμισε έχει μακραίωνη ιστορία συνύπαρξης λαών, θρησκειών και πολιτισμών που βασίζεται στον σεβασμό προς τη διαφορετικότητα, και κάλεσε τον κ. Γιακούνιν να επισκεφτεί το Δημαρχείο, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε.

Pin It on Pinterest