Συνάντηση δημάρχου με τα νέα διοικητικά συμβούλια ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ

Συνάντηση δημάρχου με τα νέα διοικητικά συμβούλια ΔΕΥΑΡ και
ΡΟΔΑ

Οι πρώτες γενικές κατευθύνσεις για τα σημαντικά ζητήματα της ΔΕΥΑΡ δόθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ), παρόντος και του γενικού διευθυντή της επιχείρησης Μανώλη Διακομανώλη. .
Της συζήτησης προηγήθηκε η συγκρότηση σε Σώμα των μελών που απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, μετά και την πρόσφατη λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ είναι ο κ. Δημήτρης Τσίκκης και αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτρης Καρατζιάς.
Σε πρώτη φάση, τα μέλη του νέου δ.σ προχώρησαν στη συζήτηση των τυπικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ενώ σκοπεύουν να ενημερωθούν άμεσα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τα σημαντικά θέματα που αφορούν την επιχείρηση, με κυρίαρχα αυτά της οικονομικής κατάστασης και του τεχνικού προγράμματος.
Το νέο δ.σ αποφάσισε να δοθεί προτεραιότητα, ενόψει των αναμενόμενων βροχοπτώσεων, στην ολοκλήρωση του καθαρισμού των φρεατίων από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, θέμα που είχε ζητηθεί από το δήμαρχο ως πρώτη προτεραιότητα πριν από ένα μήνα. Όπως επισημαίνει μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ προχώρησαν ήδη στον καθαρισμό φρεατίων στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού.
«Έχουμε φθάσει μέχρι το Ασκληπειό. Κάνοντας πράξη τις αρχές της δημοτικής αρχής δίνουμε βαρύτητα στις κοινότητες του νησιού, ιδιαίτερα στις πλέον απομακρυσμένες, σε όλα τα επίπεδα. Η ΔΕΥΑΡ είναι για όλο το νησί» υπογραμμίζει ο κ. Τσίκκης

Στις πρώτες υπογραφές που δεσμεύουν τη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ προχώρησαν σήμερα, μετά την κατάρτιση σε Σώμα, πρόεδρος και μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης. Πρόεδρος της ΡΟΔΑ είναι ο κ. Δημήτρης Παρασκευάς και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Σαρικάς. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης με βασικότερο αυτό της πρόσληψης 19 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα στελεχώσουν τμήματα της ΡΟΔΑ.
Ακολούθησε μια πρώτη ενημέρωση από τον διευθυντή της επιχείρησης Φώτη Καραμανώλη για τα σημαντικότερα ζητήματα, με την οικονομική κατάσταση, τη στελέχωση και τον εξοπλισμό και την ανανέωση του στόλου της ΡΟΔΑ να κυριαρχούν. Εκτενέστερη συζήτηση για τα συγκεκριμένα ζητήματα θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τα Δ.Σ να ιεραρχήσουν τα θέματα των δύο επιχειρήσεων δίνοντας βαρύτητα στη ΔΕΥΑΡ στο θέμα των αντλιοστασίων και στη ΡΟΔΑ στο θέμα της ανανέωσης του στόλου με μικρά –ευκίνητα λεωφορεία και τον σχεδιασμό νέων προσοδοφόρων γραμμών.

ΔΕΥΑΡ-1 ΡΟΔΑ-2

Pin It on Pinterest