Χαιρετισμός του Ιωάννη Παππά για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες

Φίλοι και φίλες της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης

Λόγω προγραμματισμένης περιοδείας μου στην Κάσο και στην Κάρπαθο, δεν θα είμαι παρών στην μεγάλη γιορτή της παράταξής μας που γίνεται στην Ρόδο.

Όμως η σκέψη μου θα είναι μαζί σας, όπως μαζί σας είμαι κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια στους κοινούς μας αγώνες.

Μαζί με τους αγωνιστές, τους πατριώτες και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τον αγαπητό συναγωνιστή και μάχιμο στέλεχος της Παράταξης μας, τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Η παράταξή μας ιδρύθηκε για να υπηρετήσει, υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα. Και γι’ αυτό η ιδρυτική διακήρυξή μας παραμένει πάντα επίκαιρη.

Η μεγάλη δημοκρατική φιλελεύθερη παράταξη, από ιδρύσεώς της το 1974 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις αρχές της Δημοκρατίας, της ελεύθερης οικονομίας και της κοινωνικής ευαισθησίας και είναι παρούσα και πρωτοπόρος στις πολιτικές εξελίξεις.

Και σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι έτοιμη να αναλάβει το ιστορικό βάρος που της αναλογεί. Να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες

Οι καιροί που διανύουμε είναι κρίσιμοι. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πειραματισμούς και λάθη. Πρέπει να κινηθούμε με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικές προκλήσεις για το μέλλον της χώρας, το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, ούτε να διακινδυνεύσουμε την πορεία μας στην Ευρώπη.

Σήμερα, το 2014 με Πρόεδρο και Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον που θα μας οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα.

Τη νέα Ελλάδα των αξιών, του κύρους, της ευθύνης, της ανάπτυξης, τη νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή, την υπερήφανη Ελλάδα.

Την ανεξάρτητη Ελλάδα.

Γι’ αυτές τις αξίες και γι’ αυτούς τους αγώνες είμαστε υπερήφανοι. Και εγώ προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη τιμή να είμαι μέλος αυτής της παράταξης, που σφράγισε με το έργο της τη πορεία της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Και η επέτειος αυτή, δεν είναι μόνον συναίσθημα. Είναι και όραμα για το μέλλον και απόφαση να το κερδίσουμε.

Και θα το κερδίσουμε. Γιατί σε αυτή τη πορεία των σαράντα χρόνων, βάλαμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πατρίδας μας.

Και αυτό θα κάνουμε και σήμερα.

Για μια Ελλάδα με εθνική αυτοπεποίθηση και ευρωπαϊκή προοπτική.

Καλή δύναμη στον αγώνας μας.

Ιωάννης Παππάς