Χαλάει ο καιρός την Πέμπτη στην Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Φώτο Σταύρος Κεσεδάκης 12.02.2014

Eνα funnel απο τα συνολικά 6 που κατέγραψαν οι κάμερες μας και που χάθηκαν άλλα τόσα ήταν ο καιρικός απολογισμός της Τετάρτης.

Στην παρούσα φώτο το funnel έχει βάλει στο μάτι το πλοίο Διαγόρας και το έχει πάρει στο κυνήγι. Με χιούμορ φυσικά το σενάριο μας.

Μετά την καλοκαιρία των δύο τελευταίων ημερών μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη στο νησί της Ρόδου και σε όλα τα Δωδεκάνησα με βροχές και πιθανότατα καταιγίδες.

Αναλυτικά

Από τα ξημερώματα τοπικά και κυρίως στα Δυτικά τμήματα του νησιού θα έχουμε ψιχαλίσματα ενώ τις πρωινές προς προμεσημβρινές ώρες θα ξεκινήσουν και οι βροχές που θα αρχίσουν να καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού.

Όσο προχωράει η μέρα θα υπάρχει και πιθανότητα για πιο ισχυρά φαινόμενα πάντα κατά τόπους και πρόσκαιρα ενώ δεν θα αποκλείσουμε και την πιθανότητα καταιγίδας.

Το βραδάκι πάντως αναμένουμε τα φαινόμενα σταδιακά να εξασθενούν.

Θα υπάρχουν και διαστήματα με απουσία φαινομένων κατά την διάρκεια του 24ώρου.

Οι θερμοκρασίες σε μικρή κάμψη θα κυμανθούν στην  πόλη απο 12°C έως 17°C βαθμούς στα κεντρικά απο 8°C έως 16°C και στα νότια απο 13°C έως 17°C βαθμούς.

Οι άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στη θάλασσα Ρόδου και τα 5 με 6 στο Καρπάθιο.
Η υγρασία από 70 μέχρι 90%.

Στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου αναμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες και ειδικότερα από το ύψος της Ρόδου και βορειότερα ίσως έχουμε και σχετικά ισχυρά φαινόμενα με καταιγίδες και αστραπόβροντα.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη με την συνεχή μελέτη των στοιχείων απο την πλευρά μας να είσαστε σίγουροι πως θα σας ενημερώσουμε άμεσα απο την όμαδα μας στο facebook καθώς υπάρχει έντονη αστάθεια στην συμπεριφορά του μετώπου.

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest