Στην Κρήτη δύο από τα καλύτερα ενυδρεία σε όλη την Ευρώπη – το Water Park της Ρόδου στην 18η θέση

Στις λίστες της Tripadvisor με τα καλύτερα ενυδρεία και υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας… σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το 2014 βρέθηκε ο ελληνικός προορισμός.

Ειδικότερα, η διεθνής ταξιδιωτική ιστοσελίδα με βάση τις επιλογές των χρηστών της δημοσιοποίησε τις νέες λίστες με τη σειρά κατάταξης παγκοσμίως, ανά ήπειρο και ανά χώρα (όπου υπάρχουν συμμετοχές) των 25 καλύτερων ενυδρείων, υδάτινων πάρκων ψυχαγωγίας, πάρκων, πάρκων ψυχαγωγίας, ζωολογικών κήπων και των κορυφαίων σημείων ενδιαφέροντος (ορόσημα). Στη λίστα με τα 25 καλύτερα ενυδρεία στον κόσμο, το ενυδρείο Aquaworld στη Χερσόνησο της Κρήτης κατέλαβε την έκτη θέση. Στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα, το ενυδρείο της Χερσονήσου κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το ενυδρείο του Ηρακλείου τη 14η θέση.

Στη λίστα με τα είκοσι πέντε καλύτερα υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας στον κόσμο, το Water Park στο Φαληράκι της Ρόδου κατέλαβε τη 18η. Στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα, η Ελλάδα είχε πέντε συμμετοχές. Τη 4η θέση κατέλαβε το Water Park στο Φαληράκι, τη 13η το υδάτινο πάρκο Splash Fun στο Τσιλιβί, τη 17η το υδάτινο πάρκο Star Beach στη Χερσόνησο, την 20ή η Αqualand στον Αγιο Ιωάννη της Κέρκυρας και την 23η το υδάτινο πάρκο Acqua Plus στη Χερσόνησο.

Στη λίστα με τα δέκα καλύτερα υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, τις πρώτες πέντε θέσεις καταλαμβάνουν τα πάρκα που έχουν παρουσία στην ευρωπαϊκή λίστα. Τα άλλα πέντε πάρκα που καταλαμβάνουν από την έκτη έως τη δέκατη θέση στην ελληνική λίστα είναι το Watercity στην Ανώπολη, το Water Village στη Ζάκυνθο, το υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στο Σιδάρι, το υδάτινο πάρκο Λίντο στο Μαστιχάρι και το υδάτινο πάρκο Santorini Park στη Σαντορίνη.

Ως κορυφαίο υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο και στην Ευρώπη αναδείχθηκε το πάρκο Siam στη περιοχή Αντέγιε της Ισπανίας. Την πρώτη θέση με τα καλύτερα ενυδρεία στον κόσμο κατέλαβε το Μonterey Bay Aquarium στην περιοχή Μοντερέι της Καλιφόρνιας και την πρώτη θέση στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα, το Οceneario de Lisboa της Λισσαβώνας.

Καλύτερα αξιοθέατα

Στην παγκόσμια λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα, ορόσημα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, την πρώτη θέση κατέλαβε το Μάτσου Πίτσου στο Περού. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν υπάρχει ελληνική παρουσία. Ωστόσο στην ελληνική λίστα της Tripadvisor με τα 9 αξιοθέατα κορυφαίου ενδιαφέροντος, στην πρώτη θέση είναι η Ακρόπολη και ακολουθούν τα Μετέωρα, ο Παρθενώνας, ο Αρχαιολογικός Χώρος των Δελφών, το Θέατρο Επιδαύρου, ο Ερμής του Πραξιτέλη, η Αρχαία Μεσσήνη, το Μοναστήρι Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό και ο Ναός Ηφαίστου στην Αθήνα.

• Ζωολογικοί κήποι. Την πρώτη θέση στη λίστα με τους είκοσι πέντε κορυφαίους ζωολογικούς κήπους στον κόσμο κατέλαβε η εγκατάσταση Henry Doorly Zoo στην Ομάχα της Νεμπράσκα και την πρώτη θέση στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα, η εγκατάσταση Loro Parque στην περιοχή Πουέρτο Ντε Λα Κρουζ της Ισπανίας.

• Πάρκα ψυχαγωγίας. Ως κορυφαίο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο επιλέχθηκε το Discovery Cove στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Την πρώτη θέση στη λίστα με τα είκοσι πέντε κορυφαία πάρκα ψυχαγωγίας στην Ευρώπη κατέλαβε το Europa – Park στο Ραστ της Γερμανίας.

• Πάρκα. Στη λίστα με τα καλύτερα πάρκα στον κόσμο την πρώτη θέση κατέλαβε το Stanley Park στο Βανκούβερ και στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα την πρώτη θέση κατέλαβε το πάρκο Guell στη Βαρκελώνη.
Να σημειωθεί ότι o ελληνικός προορισμός μέσα στο έτος έλαβε, επίσης, θετική δημοσιότητα με την παρουσία του στις διεθνείς λίστες της Τripadvisor με τα καλύτερα νησιά και τις κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μουσείο Ακρόπολης

Μία ακόμη διεθνής διάκριση είχε η Ελλάδα βάσει των τελευταίων λιστών που δημοσιοποίησε η Tripadvisor με τα κορυφαία μουσεία του κόσμου.

Ετσι, το Μουσείο της Ακρόπολης κατατάχθηκε στην όγδοη θέση της λίστας με τα είκοσι πέντε κορυφαία μουσεία του κόσμου και στην τέταρτη θέση της αντίστοιχης ευρωπαϊκής λίστας.

Στη λίστα με τα δέκα κορυφαία μουσεία στον ελληνικό προορισμό το Μουσείο της Ακρόπολης κατέλαβε την πρώτη θέση. Στις επόμενες θέσεις κατά σειρά προτίμησης κατατάχθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, το Μουσείο Πέτρας και Μαντινάδας (Λυχνοστάτης) στη Χερσόνησο, το Μουσείο της Βεργίνας, το Μουσείο των Δελφών, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.

Την πρώτη θέση στη παγκόσμια λίστα κατέλαβε το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου και στην ευρωπαϊκή λίστα το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη.

Pin It on Pinterest