Βυζαντινή Ρόδος, αυτή η άγνωστη – Studium Generale 2021

Το διαδικτυακό – online Studium Generale 2021 της RICHeS συνεχίζεται!

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00, η αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης και μέλος του Δ.Σ. της Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS) Ιωάννα Χριστοφοράκη θα συνεχίσει με το δεύτερο μέρος της ομιλίας με θέμα “Βυζαντινή Ρόδος, αυτή η άγνωστη”.
Η Ρόδος είναι γνωστή για τον ήλιο, την θάλασσα αλλά και για την παλιά πόλη, την Ακρόπολη της Λίνδου, την αρχαία Κάμειρο και για τα άλλα αρχαία της μνημεία. Υπάρχει όμως και μια άλλη, άγνωστη, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα πλευρά της, αυτή της βυζαντινής και μεσαιωνικής εποχής. Θα επισκεφθούμε διαδικτυακά μερικά από τα μνημεία αυτής της περιόδου, που είναι διάσπαρτα στο νησί, για να τα γνωρίσουμε καλύτερα.Η Ιωάννα Χριστοφοράκη είναι αρχαιολόγος και μουσειολόγος. Σπούδασε στην Αθήνα, το Λονδίνο και την Οξφόρδη και σήμερα κατοικεί στην Αθήνα, όπου εργάζεται στην Ακαδημία Αθηνών. Η Ιωάννα Χριστοφοράκη κατάγεται από τη Σορωνή και επισκέπτεται τη Ρόδο πολύ συχνά. Από το 2019 είναι μέλος του ΔΣ των RICHeS.
Για συμμετοχή και να παρακολούθηση της διάλεξης πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή Webex και στη συνέχεια να μας στείλετε email για να σας σταλεί ο σύνδεσμος με τα στοιχεία και τον κωδικό πρόσβασης.
Όσοι/όσες συμμετείχαν στο πρώτο μέρος της ομιλίας θα λάβουν απευθείας το σύνδεσμο για την συμμετοχή τους και στο δεύτερο.Επομένως δεν χρειάζεται να ξαναστείλουν δήλωση συμμετοχής.

Όσοι/όσες επιθυμείτε να συμμετέχετε στο δεύτερο μέρος παρακαλούμε να μας στείλετε e-mail στο [email protected] για δήλωση συμμετοχής. Μην θεωρήσετε ότι δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε το δεύτερο μέρος της ομιλίας επειδή δεν συμμετείχατε στο πρώτο. Η Ιωάννα θα σας βάλει κατευθείαν στην ατμόσφαιρα της Βυζαντινής Ρόδου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ