Με βροχές τα καρναβάλια και το πέταγμα του Χαρταετού για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Ο Μάρτιος μπαίνει με χειμωνιάτικες διαθέσεις και το εορταστικό τριήμερο που ξεκινάει από αύριο Σάββατο σηματοδοτεί το άμεσο πέρασμα σε επιδείνωση του καιρού στην Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Εμείς διαλέξαμε να συνεχίσουμε να βγάζουμε καθημερινή πρόγνωση καθώς τα στοιχεία μας για τα Δωδεκάνησα συνεχώς μεταβάλλονται.

Παρόλα αυτά γι αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν και θέλουν οποσδήποτε μια πρόγνωση θα την βρούν στο τέλος του άρθου με της πιθανότητες για σωστή προσέγγιση να είναι 50%.
Πάμε λοιπόν στην πρόγνωση του Σαββάτου.

Αναλυτικά για την Ρόδο

Από τις πρωινές ώρες οι νεφώσεις στο νησί μας θα πυκνώνουν και τις προμεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχής η σύντομης μπόρας σε διάσπαρτα σημεία του νησιού αρχικά κυρίως στα νότια τμήματα και στην συνέχεια στα βορειότερα.

Της βραδυνές ώρες περιμένουμε διάλειμμα στα φαινόμενα αλλά όσο θα οδεύουμε στην αλλαγή της ημέρας προς Κυριακή οι νεφώσεις θα γίνονται ξανά απειλητικές με πολλές πιθανότητες επανέναρξης τους.

Να σημειώσουμε εδώ πως το σημαντικότερο στοιχείο του καιρού το Σαββάτο θα είναι η απότομη εντατικοποίηση των ανέμων που από 4-5 μποφόρ το πρωί γρήγορα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ (με ριπές 8) ενώ το βράδυ θα φτάσουν καθαρά τα 8 μποφόρ κάτι που σημαίνει και σημαντικό ύψος κυματισμού.

Οι θερμοκρασίες στην πόλη απο 12°C έως 17°C στα κεντρικά απο 9°C έως 16°C και στα νότια απο 12°C έως 18°C βαθμούς.

Η υγρασία την νύχτα στα επίπεδα του 95% ενω την ημέρα στο 70%.

Αναλυτικά για τα Δωδεκάνησα

Περίπου παρόμοιες αναμένονται οι συνθήκες και στα υπόλοιπα νησιά του νομού μας με την διαφορά ότι θα έχουμε βροχούλες στα νότια νησιά μας από νωρίς το πρωί και περισσότερες βροχές από το ύψος της Νισύρου και βορειότερα από τις προμεσημβρινές ώρες.
Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν απο 8°C έως 14°C βαθμούς στα βόρεια τμήματα στα κεντρικά απο 9°C έως 15°C και στα νότια απο 10°C έως 16°C βαθμούς.

Εκτίμηση με 50% πιθανότητες για το τριήμερο.

Μια πρώτη εικόνα για την Κυριακή δειχνει ενα βροχερό πρώτο μισο της ημέρας και πρόσκαιρη βελτίωση απο το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα σε σταδιακή εξασθένηση απο το μεσημέρι.
Η θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο.

Για την καθαρα Δευτέρα περιμένουμε μια βροχερή ήμερα κύριως απο το μεσημέρι και μετά όταν και οι βροχές θα εντατικοποιήθουν και θα γίνουν σοβαρές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα ευνοούν το πεταγμα του χαρταετού αλλα οι γενικές καιρικές συνθήκες θα είναι άσχημες για να βρισκόμαστε στην ύπαιθρο.
Η θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση.

Σας υπενθυμίζουμε πως η εκτίμηση αυτή γίνεται με τα υπάρχοντα στοιχεία τα οποία συνεχώς ανανεώνονται και με συνεχή μελέτη θα σας ενημερώνουμε όπως είπαμε από τις καθημερινές προγνώσεις μας αλλά και με αναρτήσεις απο την ομάδα μας.

Καλο Μήνα σε ολους και καλά να περάσετε.

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest