Βροχή οι “σφαλιάρες” στην Τουρκία – Κομισιόν σε Μ.Τσαβούσογλου: «Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της»

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία που δήλωσαν ξεκάθαρα στην Τουρκία οτι δεν αμφισβητούνται τα Ελληνικά νησιά , με αφορμή τις δηλώσεις του Τσαβούσογλού για αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας σε νησιά της Δωδεκανήσου και άλλα , σειρά πήρε η Κομισιόν που ξεκαθαρίζει επίσης οτι τα νησιά της Ελλάδος δεν αμφισβητούνται.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στα πρόσφατα σχόλια του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε λόγο σήμερα για αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της.

Ειδικότερα, ο Πίτερ Στάνο αναφέρει ότι «τα σχόλια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε πρόσφατη συνέντευξη, που αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε ορισμένα από τα νησιά της, είναι αντιπαραγωγικά και έρχονται σε αντίθεση με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που ζητούνται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τις 23 Μαρτίου και τις 24-25 Ιουνίου. 2021».

«Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαμφισβήτητη. Η Τουρκία θα πρέπει να το σεβαστεί, να απέχει από προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες ως προς αυτό, να δεσμευτεί απερίφραστα σε σχέσεις καλής γειτονίας και να εργαστεί για την ειρηνική επίλυση τυχόν διαφορών. Οι διεθνείς συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This