Με διαδοχικά περάσματα βροχών και τοπικών καταιγίδων ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος, ενώ η αστάθεια αναμένεται να συνεχιστεί και στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου. Στα Δωδεκάνησα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ που παρατίθεται στο δημοσίευμα.
Για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, οι βροχές επηρεάζουν αρκετές περιοχές της χώρας, με ενίσχυση των φαινομένων στα δυτικά από το απόγευμα. Κατά τις βραδινές ώρες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και σε τμήματα της νότιας Ελλάδας.
Η εικόνα για τα Δωδεκάνησα
Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει για το Σάββατο νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ηπειρωτικές, νησιωτικές και θαλάσσιες περιοχές. Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ίδια πρόγνωση.
Για την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, η πρόγνωση της ΕΜΥ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα. Οι διαθέσιμες αναφορές δεν προσδιορίζουν συγκεκριμένες ώρες ή επιμέρους νησιά, επομένως δεν προκύπτει από αυτές ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη Ρόδο.
Πρόσθεσε το Rodosreport στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google
Η αστάθεια συνεχίζεται στις αρχές Νοεμβρίου
Την Κυριακή, βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται επίσης στα δυτικά και βόρεια, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι νότιοι και νοτιοανατολικοί άνεμοι προβλέπεται να ενισχυθούν, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ.
Για τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, οι προβλέψεις διατηρούν το βροχερό σκηνικό, με πιθανότητα κατά τόπους ισχυρότερων φαινομένων και πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη. Η ακριβής κατανομή και ένταση των φαινομένων στα Δωδεκάνησα θα αποσαφηνιστούν με τις νεότερες προγνώσεις.
Νέες διαταραχές στη Μεσόγειο
Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων συνδέουν τη συνέχιση της αστάθειας με την κίνηση ψυχρότερων αέριων μαζών προς τη Μεσόγειο, όπου ευνοείται η ανάπτυξη νέων βαρομετρικών συστημάτων.
Παράλληλα, διαφαίνεται προοπτική πτώσης της θερμοκρασίας στη συνέχεια της εβδομάδας. Οι αναφορές σε χιονοπτώσεις αφορούν ορεινές περιοχές, κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, και δεν αποτελούν πρόβλεψη για τη Ρόδο.
Δείτε Live τον καιρό στη Ρόδο μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό του Rodosreport
