«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»: Ξανά εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Σήκωσε το γάντι ο Στέφανος Κασσελάκης, σκληρή επίθεση σε Τεμπονέρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον Διονύση Τεμπονέρα φωτογραφίζοντάς τον ως υπονομευτή, και πηγαίνει το κόμμα του εκ νέου σε εκλογές για ανάδειξη προέδρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αναφορά στον χρόνο στον οποίο θα στηθούν οι κάλπες. Αρκέστηκε να μιλήσει για έναν «πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη».

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» ήταν η χαρακτηριστική αλλά και τελευταία του φράση, ενώ νωρίτερα είχε τονίσει: «Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Εγώ Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ -και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές».

Η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έφερε τα πάνω – κάτω στο κόμμα και πρακτικά αμφισβήτησε την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη τον οποίο κάλεσε να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τη βάση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, σημείωσε: «Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%».

Φωτογραφίζοντας τον Διονύση Τεμπονέρα αλλά και την Έφη Αχτσιόγλου, σημείωσε: «Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς.

Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα».

Και τέλος συμπλήρωσε: «Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

Παράλληλα σε μια φράση που μοιάζει να αναφέρεται στη «βόμβα» Τσίπρα, σημείωσε πως: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, να ναρκοθετήσει αυτόν τον δρόμο της μεγάλης αλλαγής».

Σημεία της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη:

«Είμαστε εδώ για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και της Ευρώπης και να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση, όχι κάποτε, τώρα. Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα.

Το Συνέδριό μας πραγματοποιείται σε έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η ζωή των ανθρώπων έχει αλλάξει ριζικά μετά το σοκ της πανδημίας. Ακόμα και στις οικονομικά ισχυρότερες χώρες το κοινωνικό συμβόλαιο έχει διαρραγεί. Η συντριπτική πλειοψηφία ζει για να δουλεύει και στερείται την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά».

«Θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών ζητώντας τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Τι σημαίνει προοδευτική αντεπίθεση στην Ευρώπη; Ποια Ευρώπη θέλουμε;

Είμαστε με την Ευρώπη που αποφασίζουν λίγοι; Ή με τη δημοκρατική Ευρώπη. Γι’ αυτό θα πετύχουμε ένα καλό μεγάλο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και θα στείλουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές μας για να δώσουν τη μάχη.

Pin It on Pinterest