Βράβευση μαθητών από το Ροταριανό Ομιλο Ρόδου

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, συνεχίζοντας τη δημιουργική του δράση και μια κοινωνικά καταξιωμένη παράδοση, οργάνωσε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Amathus Beach Hotel”, προκειμένου να βραβεύσει τις μαθήτριες και τους μαθητές τής Γ΄ Λυκείου που σημείωσαν στη Ρόδο τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης ανά κατεύθυνση στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η πανηγυρική συνεστίαση ήταν αφιερωμένη σε αυτά τα παιδιά που αφοσιώθηκαν σε υψηλούς σκοπούς και πέτυχαν κορυφαίες επιδόσεις με οργανωμένη και επίπονη προσπάθεια, συστηματική και επίμονη προετοιμασία.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών Ιωάννης Καραγιάννης που ανέπτυξε το θέμα:
«Συμμετοχή, διάκριση ή/και αριστεία: Μια αμφίδρομη σχέση σε ένα πολυπαραγοντικό περιβάλλον».
Στην πολύ μεστή και ζωντανή ομιλία του αναφέρθηκε στη συμμετοχή των μαθητών στους μαθητικούς διαγωνισμούς αλλά και τη ευγενή άμιλλα που αναπτύσσεται στο σχολικό περιβάλλον η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την όποια διάκρισή τους αλλά και την αριστεία. Ο θεσμός των Πανελλαδικών εξετάσεων αποτελεί πεδίο στο οποίο οι μαθητές διαγωνίζονται στην πραγματικότητα για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στην προσπάθειά τους αυτή υπεισέρχονται παράγοντες οι οποίοι έχουν σημαντικό ρόλο, όπως είναι η οικογενειακή στήριξη των μαθητών, το σχολικό περιβάλλον και οι σωστή και άρτια προετοιμασία των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς. Μία ανάλυση όλων αυτών των παραγόντων και πώς ο κάθε ένας από αυτούς σηματοδοτεί την επιτυχία ή/και την αριστεία

Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Μανώλης Ζαννής παρουσίασε τις μαθήτριες και τους μαθητές αναφερόμενος στη λαμπρή πορεία τους.

Συγκεκριμένα, για τους υψηλούς βαθμούς πρόσβασης σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα βραβεύθηκαν οι:

Χατζηαναστάσης Μιχαήλ του Ιωάννη, ο οποίος σημείωσε τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στην Τεχνολογική Κατεύθυνση.
Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου ο οποίος σημείωσε τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στη Θετική Κατεύθυνση.
Διακοσταματίου Χρυσάνθη του Μιχαήλ η οποία σημείωσε τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στη Θεωρητική Κατεύθυνση.
Οι παραπάνω μαθητές παρέλαβαν από τον Ροταριανό Όμιλο από μία επιταγή αξίας 500€ για τα πρώτα φοιτητικά τους έξοδα.

Στην εκδήλωση, ακόμη, απονεμήθηκαν έπαινοι σε παιδιά μελών του Ροταριανού Ομίλου που εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πρόκειται για :

Μανδρακού Ευαγγελία του Σωτήρη η οποία εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Ρεθύμνου.

Καρατζαφέρη Περικλή του Ιωάννου ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου απέδωσε συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές, ευχήθηκε «καλές σπουδές» και «καλή σταδιοδρομία» και ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους.

Pin It on Pinterest