1ο βραβείο στους μαθητές του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»για την ευρηματική πρότασή τους στη λειτουργία της γέφυρας της Κρεμαστής!

Εντυπωσίασαν με τις εργασίες τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC στο Κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης.

Κατέκτησαν 1ο βραβείο για την ευρηματική πρότασή τους στη λειτουργία της γέφυρας της Κρεμαστής!

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχαν στο 4ο Πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο επιστήμης και τεχνολογίας «ACSTAC» (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2014 στο κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης.

Το ACSTAC είναι ένα από τα καλύτερα Πανελλήνια μαθητικά συνέδρια, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του CERN και του EPS και συγκεντρώνει κάθε πάνω από 1000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας.

Η λογική του ACSTAC είναι η εκπαιδευτική προσομοίωση ενός επιστημονικού συνεδρίου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν σε ευρύ κοινό εργασίες που έχουν εκπονήσει λειτουργώντας με επιστημονική μεθοδολογία. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 21 μαθητές και μαθήτριες από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» εκπόνησαν πρωτότυπες εργασίες που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου. Οι εργασίες τους εντυπωσίασαν τους επισκέπτες, τους διοργανωτές και τους κριτές του συνεδρίου, για την πρωτοτυπία, την ευρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες. Αφού παρουσιάστηκαν σε ευρύ κοινό, αξιολογήθηκαν από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου και απέσπασαν εκτός από τα θετικά σχόλια και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία τους.

Στον τομέα των εκθεμάτων της πληροφορικής, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ και Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κατέκτησαν το 1ο βραβείο για την κατασκευή τους «Αύξηση ασφάλειας γέφυρας με χρήση εφαρμογών αυτοματισμού», έργο εμπνευσμένο από τα θλιβερά πρόσφατα γεγονότα στη γέφυρα της Κρεμαστής. Η εργασία τους αποτελεί ευρηματική πρόταση που η εφαρμογή της θα έλυνε το πρόβλημα που δημιουργείται στην περίπτωση πλημμύρας του χείμαρρου! Επιπλέον, κολακευτικά σχόλια απέσπασαν τα έργα «Έξυπνος συγκοινωνιακός κόμβος», μακέτα του κόμβου Εθν. Αντιστάσεως όπου με χρήση κατάλληλων αισθητήρων ανιχνεύεται η ροή των αυτοκινήτων και τροποποιείται ο χρονισμός των φαναριών ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση, και «Γάντι τηλεκατεύθυνσης», όπου χρησιμοποιώντας ειδική διάταξη ενσωματωμένη σε γάντι ελέγχεται η κίνηση ενός τηλεκατευθυνόμενου αυτοκινήτου.

Επίσης, το σχολείο εκπροσωπήθηκε με δύο ομάδες στο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, όπου η ομάδα αποτελούμενη από τους Κωνσταντινίδη Τ., Παπαγεωργίου Γ. και Μάκρη Δ. έφθασε μέχρι τα προημιτελικά, ενώ η ομάδα των Κάσδαγλη Ειρ., Κωνσταντινίδη Αλ. και Τσίννα Κ. έφτασαν στον τελικό του διαγωνισμού και κατέλαβαν την 4η θέση σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό της Ρόδου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εργασίες και να δει τις κατασκευές των παιδιών στο πλαίσιο της «Ανοικτής Ημέρας Επιστήμης και Τέχνης» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στο Αθλητικό κέντρο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Επίσης, όσοι θέλουν θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά τους μικρούς βραβευμένους «ερευνητές-επιστήμονες».

Ο Διευθυντής Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Ευριπίδης Αναγνωστάκης, είχε το γενικό συντονισμό και την επιμέλεια του συνόλου των εργασιών των μαθητών, με την πολύτιμη βοήθεια των Νίκου Γιακουμάρου και Βασίλη Λαδικού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν με εργασίες και κατασκευές στο συνέδριο ήταν οι ακόλουθοι:

Από τη Γ΄ Γυμνασίου:

Γιαννούρης Γιώργος

Μπέλλος Φοίβος

Νικολάου Άγγελος

Παραφέντης Φίλιππος

Χαλκιόπουλος Ιωάννης

Από την Α΄Λυκείου

Καλπακίδης Πασχάλης

Κάσδαγλη Ειρήνη

Κόκκαλης Θοδωρής

Κωνσταντινίδη Αλεξία

Κωνσταντινίδη Τατιάνα

Παπαγεωργίου Γιώργος

Παππούλης Φοίβος

Πατούνας Σταμάτης

Πέτα Βιολέτα

Τρικοίλη Σμάρω

Τσίννας Κωνσταντίνος

Τυρίκος Άγγελος

Φαλτσέτας Χρήστος

Χαρτερός Θοδωρής

Από τη Β΄ Λυκείου

Μακρή Δήμητρα

Σουλούνια Φαίδρα

Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας.

Εμείς τους ευχόμαστε τα οράματά τους να γίνουν πραγματικότητα.

CAM00015

Pin It on Pinterest