Βραβείο καλύτερης εισήγησης απέσπασε ο Νίκος Σκουμιός των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Η Λέσχη Lions Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργάνωσαν και κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο τις εκδηλώσεις βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών κάθε Λυκείου της Δωδεκανήσου (βάσει της βαθμολογίας τους στη Β΄ τάξη του Λυκείου). Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε Συνδιάσκεψη των πρωτευσάντων μαθητών. Σε αυτήν οι μαθητές παρουσίασαν εισηγήσεις σε θέμα το οποίο τους είχε δοθεί. Την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών στην αίθουσα του «Metropol Multicinema».

Στη Συνδιάσκεψη παρουσιάστηκαν οκτώ εισηγήσεις από τέσσερις πρωτεύσαντες μαθητές και τέσσερις πρωτεύσασες μαθήτριες των Λυκείων της Δωδεκανήσου. Οι εισηγήσεις είχαν δοθεί στους αξιολογητές, από την επιστημονική ομάδα της Λέσχης Lions Ρόδου, κωδικοποιημένες χωρίς ονόματα. Οι αξιολογητές παρέδωσαν τα αποτελέσματα σε κλειστό φάκελο, που άνοιξε την Κυριακή κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το βραβείο καλύτερης εισήγησης απέσπασε ο Νίκος Σκουμιός, μαθητής της Γ΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ο Νίκος Σκουμιός φοιτά από την Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», όπου και αριστεύει σε κάθε σχολικό έτος. Αξίζει να επισημανθεί ότι σε όλα τα προηγούμενα έτη των σπουδών του είχε αποσπάσει ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Είχε πρωτεύσει ως μαθητής της Α΄ Γυμνασίου στους διαγωνισμούς Μαθηματικών που διοργάνωσε το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ως μαθητής της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ως μαθητής της Α΄ τάξης του Λυκείου στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής είχε πρωτεύσει αφού κατέλαβε 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ήταν ανάμεσα στους τρεις πρώτους μαθητές σε πανελλήνιο επίπεδο. Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Επίσης, το ίδιο έτος πέτυχε άλλη μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στη «Μεσογειάδα Μαθηματικών 2018».

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Νίκο Σκουμιό για την νέα του αυτή διάκριση και του εύχεται κάθε επιτυχία στους νέους στόχους του. Επίσης, συγχαίρει όλους τους πρωτεύσαντες μαθητές των Λυκείων της Δωδεκανήσου που βραβεύτηκαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η Λέσχη Lions Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τέλος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Λέσχη Lions Ρόδου και στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την πρωτοβουλία τους να βραβεύουν τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Δωδεκανήσου που διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους.