Το βότανο που ενεργοποιεί το μυαλό μας

Το Ginkgo biloba ευδοκιμεί κυρίως στην Κίνα

Το Ginkgo biloba είναι ένα είδος δέντρου το οποίο ευδοκιμεί κυρίως στην Κίνα. Τα τελευταία χρόνια έχει συσχετιστεί με σημαντικά για την ανθρώπινη υγεία.

Το εκχύλισμα Ginkgo στους εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τις μεμβράνες των εγκεφαλικών μας κυττάρων από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών.

Παράλληλα, επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι τα βιοενεργά συστατικά του Gingo συμβάλουν στη διαστολή των αγγείων βελτιώνοντας την αιματική ροή κυρίως στα εγκεφαλικά και στα περιφερικά αγγεία.

Για το λόγο αυτό το εκχύλισμα φύλλων του Ginkgo biloba χρησιμοποιείται σήμερα σε συμπληρώματα διατροφής για την τόνωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, υπό την καθοδήγηση του ιατρού, για τυχόν αλληλεπίδραση με κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Pin It on Pinterest