Παρουσίαση βιβλίου «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2015»

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2013 οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΡΕΤΤΑ και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ» παρουσιάζουν το βιβλίο «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2015»

 

Μετά από δύο χρόνια έκδοσης πρωτότυπων ερωτικών διηγημάτων από τα Δωδεκάνησα κυκλοφορεί φέτος ο τρίτος τόμος, με πιο πλούσιο θεματολόγιο αφού εκτός από ερωτικές ιστορίες συμπεριλαμβάνονται ιστορικές, αστυνομικές, κοινωνικές και άλλες. Το ετήσιο ανθολόγιο πρωτότυπων διηγημάτων αποτελεί ένα λογοτεχνικό φυτώριο, που αποβλέπει να προσφέρει την ευκαιρία σε αξιόλογα κείμενα να βγουν στο φως της δημοσιότητας. Κριτήρια είναι η πρωτοτυπία του θέματος, η σαφήνεια του λόγου, η καλή σύνταξη, η σωστή ορθογραφία και η πλοκή τοποθετημένη οπωσδήποτε στα Δωδεκάνησα. Έτσι οι φετινές ιστορίες διαδραματίζονται στη Ρόδο, στη Σύμη, στη Χάλκη, στην Πάτμο και αλλού.

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει 26 διαφορετικές ιστορίες γραμμένες από δόκιμους αλλά και πρωτο-εμφανιζόμενους λογοτέχνες : Αίτημα Φιλίας;.. Επιβεβαίωση! της Μαρίας Αϊβάζη Ζάγορα Το σκουριασμένο ποδήλατο της Άλιε Πέμπε Η καρδιά μου έμεινε στη Ρόδο, του Μιχάλη Βελιάδη Τέλος καλοκαιριού της Σταυρούλας Γεωργοπαπαδάκου. Έρωτας στα χρόνια του Μεσαίωνα του Σπύρου Γιαννίκου Περιπλανώμενες αναμνήσεις της Ζωής Δήμου Ασήκωτη η προσμονή της Χρύσας Ζανεζή-Αλεξάκη Ένα Τραγούδι της Μαρίας Καλλιμουράτογλου Η αναζήτηση μιας χαμένης ουτοπίας της Πέννης Καντιμοίρη Στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία του Σπύρου Δράκου Κατσούρη Κατακτώντας την αυτογνωσία του Δημήτρη Λαδικού. Για μια στιγμή της Αρετής Μανωλάκη. Το τραγούδι της Μαρισόλ της Σμαραγδής Μητροπούλου. Χωρίς Λόγια της Φερενίκης Μιχαηλίδη. Αφιέρωμα του Νίκου Μπιλιά. Τούρκος αγάπησε μια Ρωμιοπούλα, του Θεοφάνη Μπογιάνου. Έγκλημα ή αυτοκτονία; της Γεωργίας Νεοχωρίδου. Amaral της Μαριάννα Νικολάου Η μπαλάντα της θάλασσας της Μίκας Ντάκα. Τρυφερή Ανάμνηση της Γιακουμίνας Πέντε. Αφροδίτη του Σπύρου Στογιάννη. Για μια νέα ζωή, της Δέσποινας Τζιάβα. Σκοτεινά Σημεία του Μηνά Φανίτσα. Το Πορτραίτο της Μαρίας Χατζηγιακουμή. Μετάβαση της Καλλιόπης Χρήστου. Και η μυστηριώδης Φάρσα, γραμμένη από την εξίσου μυστηριώδη Ελπίδα.

 

Στην παρουσίαση το αναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους Δωδεκανήσιους συγγραφείς και να ανταλλάξει σκέψεις, απόψεις και προτάσεις μαζί τους. Την εκδήλωση συντονίζει ο συγγραφέας και εκδότης Μάριος Βερέττας

12226850_460740677446028_1302086967_n

Pin It on Pinterest

Share This