Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων Θεάτρου και Ψυχοπαιδαγωγικής

Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων Θεάτρου και Ψυχοπαιδαγωγικής

Ένας νέος κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων Θεάτρου και Ψυχοπαιδαγωγικής πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο εξάμηνο στην πόλη μας από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συναντίληψης του Δήμου Ρόδου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Στόχος των έξι Βιωματικών σεμιναρίων θα είναι να εφαρμοστούν τεχνικές εμψύχωσης ομάδας (παιχνίδια ρόλων, αφήγησης, δημιουργίας, δομημένες ομαδικές συζητήσεις) που θα διευκολύνουν την ψυχοσυναισθηματική έκφραση,  θα ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση, προάγοντας τη δημιουργική φαντασία. Μέσα από δραστηριότητες της ομάδας ο εκπαιδευόμενος θα ανακαλύπτει τον εαυτό του και τους άλλους αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις επιτυχίες του.
Το 1ο Βιωματικό Σεμινάριο Θεάτρου και Ψυχοπαιδαγωγικής με τίτλο: «Θέατρο στην Εκπαίδευση: μια Βιωματική Προσέγγιση», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, στις 11:30-2:30μ.μ., στην Αίθουσα Χορού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, (είσοδος από τις καμάρες) με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου στην εκπαίδευση.
Επίσημες προσκεκλημένες εμψυχώτριες της ομάδας τις κ.κ. Μυρσίνη Λενούδια, εκπαιδευτικό Θεάτρου και Καρολίνα Κάρτερ, ηθοποιό Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Το σχεδιασμό του Κύκλου Βιωματικών Σεμιναρίων υποστηρίζουν επιστημονικά και οργανωτικά οι:
Μαρία Κλαδάκη (υπεύθυνη προγράμματος) Λέκτορας, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου,
Ασημίνα Τσιμπιδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου,
Μαρία Δάρρα, Λέκτορας, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Χριστίνα Καραγιάννη, MSc. Κοινωνιολογίας, Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ρόδου.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Pin It on Pinterest