Εργαστήρι Πολύτεχνης Έκφρασης – Ένα Βιωματικό Εργαστήρι για το θέατρο και τη μουσική

Το Εργαστήρι Πολύτεχνης Έκφρασης, είναι ένα νέο διαδραστικό πρόγραμμα βιωματικής μάθησης των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου που αγαπούν το θέατρο, τη μουσική! Την τέχνη στις διάφορες μορφές της!
Στόχοι του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας, της κριτικής σκέψης, της αισθητικής καλλιέργειας, η βιωματική γνώση.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος η Μουσική και το Θέατρο θα συνομιλήσουν και με άλλες μορφές Τέχνης (Εικαστικά, Φωτογραφία, Χορός, Κινηματογράφος κ.ά.)
Οι συμμετέχοντες, μέσα από παιχνίδια επικοινωνίας, ασκήσεις σωματικής έκφρασης, ηχητικούς πειραματισμούς, μουσικούς και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, θα δημιουργήσουν πρωτότυπες Μουσικές Συνθέσεις και Θεατρικά Δρώμενα. Χρησιμοποιώντας το σώμα, φυσικά υλικά, μουσικά όργανα και τη σύγχρονη τεχνολογία θα μελοποιήσουν ιστορίες και παραμύθια που θα συγγράψουν με την τεχνική της Δημιουργικής Γραφής.
Το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργικής διαδικασίας θα παρουσιασθεί με τη μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν ειδικές μουσικές γνώσεις.
«Παραμύθια στο χαρτί, μελομύθια στη σκηνή»
για μαθητές Δημοτικού
κάθε Σάββατο 10:00 – 11:30
«Ήχων Γένεσις, Θεάτρου Δρώμενα»
για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου
κάθε Σάββατο 12:00 – 13:30
Υπεύθυνοι Εργαστηρίων: Μυρσίνη Λενούδια, Εκπαιδευτικός Θεάτρου, Ματίνα Μακέστα, Μουσικολόγος –Μουσικοπαιδαγωγός, Γιώργος Ξανθόπουλος, Μουσικός
Στους συμμετέχοντες παρέχεται η υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης  προς και από το σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εργαστήρι Πολύτεχνης Έκφρασης μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 22410 01400.

poster

Pin It on Pinterest

Share This