Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο πρόγραμμα βιωματικών εργαστηρίων “R.Y.L.A.”

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο πρόγραμμα βιωματικών εργαστηρίων “R.Y.L.A.” (Rotary Youth Leadership Award) που συνδιοργάνωσαν ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου και ο Όμιλος “Interact” . Το πρόγραμμα “R.Y.L.A.”, είναι μία διεθνής δράση της οργάνωσης «ΡΟΤΑΡΥ» και απευθύνονται σε όλες τις νέες και όλους τους νέους, ώστε να αναπτύξουν τις ηγετικές ικανότητες τους.
Το πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγάλος αλλά τελικά επιλέχθηκαν 40 μαθήτριες και μαθητές από 15 έως 18 ετών από διάφορα σχολεία της Ρόδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό έχει διεξαχθεί στη Ρόδο ακόμη τρεις φορές , όμως για πρώτη φορά απευθυνόταν σε αυτές τις ηλικίες.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, αναγνωρισμένοι εκπαιδευτές από Αθήνα και Ρόδο προσέφεραν στους συμμετέχοντες μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.
Το πρόγραμμα αναλυτικά εξελίχθηκε ως εξής:
Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήριο «Μια Βαλίτσα Γέφυρες» από τη Ψυχολόγο κ. Βαλεντίνα Παπαδάκη η οποία είχε ετοιμάσει ένα εξαιρετικά δομημένο βιωματικό τρίωρο πρόγραμμα, με μουσική, παιχνίδια και ασκήσεις στο οποίο όλοι οι νέοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό.
Τη σκυτάλη πήρε στην πορεία η Ανθούλα Κατρουγκάλου, Οικονομολόγος, η οποία μύησε τα παιδιά στην πλάγια σκέψη μέσω βιωματικών ασκήσεων.
Την ημέρα έκλεισε ο κ. Νίκος Δέτσης, Μ.Β.Α., Τραπεζικός, Εκπαιδευτής Βαθμοφόρων Προσκόπων με το εργαστήριο, «Η σπίθα είναι μια φωτιά σε αναμονή» παρουσιάζοντας με πολύ παραστατικό τρόπο μοντέλα λήψης απόφασης.
Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με παρουσίαση από τον κ. Δημήτρη Κόλλια, εκπαιδευτικό και Πρόεδρο επιτροπής “R.Y.L.A.” για θέματα αποτελεσματικής επικοινωνίας και ηγεσίας με αξιοποίηση βιωματικών ασκήσεων στην οργάνωση αποτελεσματικών ομάδων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο «Ακτινογραφία στον λόγο των ανθρώπων που πείθουν» από τον κ. Κυριάκο Κυριακούλη, Εκπαιδευτικό, Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και τέλος, ακολούθησαν βιωματικά ομαδικά παιχνίδια από τον κ. Παναγιώτη Κατρούγκαλο, Οικονομολόγο και Ειδικό Εκπαιδευτή ο οποίος ανακεφαλαίωσε την εμπειρική γνώση του διημέρου.
Μέσα από αυτό το πολυδύναμο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας, επεξεργάστηκαν δημιουργικές προσεγγίσεις σχετικά με την επίλυση διαφόρων επαγγελματικών και κοινωνικών θεμάτων, μοιράστηκαν εμπειρίες και εξερεύνησαν νέους δρόμους καριέρας.
Στη λήξη του επιτυχημένου προγράμματος δόθηκαν «Βεβαιώσεις Συμμετοχής».

DSC_0121 DSC_0117 DSC_0113 DSC_0072 100_7623 100_7618 100_7597 100_7595 100_7580

Pin It on Pinterest