Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που τα τουρκικά F-16 παρενοχλούν το ελικόπτερο του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν σήμερα το ελικόπτερο που επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο απ’ αυτή τη στιγμή και φαίνεται το τουρκικό F-16 που προσπαθεί να πλησιάσει το ελικόπτερο. 

Δείτε το βίντεο: 

Το περιστατικό συνέβη όταν ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις, στις 11:38 άνωθεν ν. Οινουσσών στα 3.500 πόδια και στις 11:58 άνωθεν ν. Αγαθόνησου στα 1.700 πόδια.

Είναι ενδεικτικό πως τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν τόσο κοντά στο ελικόπτερο που οι  κινήσεις τους μπόρεσαν να καταγραφούν μέσω μιας απλής φορητής κάμερας. Το βίντεο καταγράφεται αρχικώς η στιγμή που ο υπουργός ενημερώνεται για την παρενόχληση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και εν συνεχεία η πτήση του ελληνικού αεροσκάφος στην περιοχή προκειμένου να απομακρύνει τα τουρκικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ σκοπεύει να δείξει το συγκεκριμένο βίντεο στο ΝΑΤΟ ως υλικό απόδειξης του πόσο έχει ξεφύγει από τα όρια η τουρκική προκλητικότητα.