Βίντεο – γράφημα δείχνει πώς εξαπλώθηκε ο κορονοϊός σε όλο τον πλανήτη

Κοντά στα 1.278.000 (συγκεκριμένα 1.277.962) ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη, την ώρα που οι νεκροί φτάνουν τους 69.555, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του Johns Hopkins University.

Ο ιός επεκτάθηκε παγκόσμια πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» σχεδόν όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, κάτι που φαίνεται και από το γράφημα που δημιούργησε το BBC, με στοιχεία από το πανεπιστήμιο που από καταγράφει τα στοιχεία της επιδημίας.

Σε αυτό απεικονίζεται η πορεία της πανδημίας το διάστημα από 22 Ιανουαρίου μέχρι 5 Απριλίου. Αρχικά, στο βίντεο-γράφημα επικρατεί μία και μόνο μπάρα, εκείνη της Κίνας. Όμως, σταδιακά τα κρούσματα αρχίζουν να εμφανίζονται και σε άλλες χώρες της Ασίας, με τον αριθμό τους να είναι σχετικά μικρός. Αρχές Φεβρουαρίου, το κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» αρχίζει να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, όπου και παραμένει για κάποιο διάστημα.

Όμως, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο δραματικά, όταν αρχίζουν να καταφθάνουν τα πρώτα δραματικά στοιχεία από την Ευρώπη, γύρω στις 21-22 Φεβρουαρίου. Εκεί αρχίζει να μεγαλώνει ανησυχητικά η μπάρα της Ιταλίας, η οποία γρήγορα ξεπέρασε τη Νότια Κορέα.

Ανάλογη πορεία ακολουθούν η Ισπανία, αλλά και οι ΗΠΑ, που πλέον βρίσκονται στην πρώτη θέση και με μεγάλη διαφορά, την ώρα που η Κίνα έχει υποχωρήσει στην έκτη θέση, όντας κάτω και από Γερμανία και Γαλλία.

Δείτε το βίντεο με το γράφημα: