Βίντεο από τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη: Η στιγμή που τα 6,3 Ρίχτερ ταρακουνούν τη Σητεία

Ένας δυνατός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησεσήμερα ολόκληρη την Κρήτη και ειδικά τη Σητεία, όπου πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές.

Βίντεο από την ώρα του σεισμού δημοσιεύονται από το Sitia on line στη σελίδα του στο Facebook και δείχνουν τα δραματικά εκείνα δευτερόλεπτα που τα πάντα κουνιούνται.

Το ένα βίντεο είναι από σούπερ μάρκετ και φαίνονται τα προϊόντα να πέφτουν στο έδαφος την ώρα του σεισμού.

Αισθητός και στο Ρέθυμνο ο σεισμός

Αισθητός και στο Ρέθυμνο έγινε ο σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ανατολική Κρήτη.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί στους αρμόδιους φορείς του Ρεθύμνου, με την πολιτική προστασία και τα συνεργαζόμενα σώματα να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, υπήρξε άμεση επικοινωνία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης του νομού «…και όπως μας αναφέρθηκε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Θα ήθελαν όμως να πω στους συμπολίτες μου ότι οφείλουν να παρακολουθούν τις οδηγίες από πλευράς της πολιτικής προστασίας σχετικά με μέτρα προστασίας από τους σεισμούς, τα οποία αφορούν όλη την Κρήτη».

Η κ. Λιονή, ανέφερε πως έχουν γίνει πολλές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και μαζί με τους εκπαιδευτικούς οι μαθητές έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αντισεισμικής προστασίας και τα σχετικά με την προσωπική τους ασφάλεια. «Είναι σημαντικό οι πολίτες από μόνοι τους να ελέγξουν τα σπίτια τους, τα μπαλκόνια και τις πυλωτές, ώστε να διαπιστώσουν τυχόν ρωγμές ή άλλα θέματα και προβλήματα που θα έπρεπε να αναφέρουν στις υπηρεσίες».