Η Νατάσα Βενετοκλή υποψήφια για την προεδρία της ΝΟΔΕ

Μια μακρά εσωκομματική διαδικασίαs ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή.

Η Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει δημοκρατικό κόμμα, εξέλεξε από την βάση της τον πρόεδρο της και κατόπιν τους αντιπροσώπους της στα τοπικά όργανα διοίκησης του κόμματος. Την Κυριακή οι εκλέκτορες θα εκλέξουν τον πρόεδρο των ΝΟΔΕ. Μια θέση σημαντική μέσα στο κόμμα, αλλά και εξόχως τιμητική. Αποτελεί τον θεσμό που διασφαλίζει ότι η φωνή της βάσης του κόμματος φτάνει στο «κέντρο» και κυρίως ότι φτάνει «ως έχει». Η θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ, που διεκδικώ να υπηρετήσω ξανά, είναι ο σύνδεσμος της περιφέρειας του κόμματος με το κέντρο λήψεως των αποφάσεων. Τώρα δε που το κόμμα της Ν.Δ. ετοιμάζεται να αναλάβει τις τύχες αυτού του τόπου, ο ρόλος όλων μας γίνεται ακόμη πιο κρίσιμoς, ακόμη πιο «βαρύς».

Η απόφαση να συμμετέχει κάποιος σε μια εκλογική διαδικασία, διεκδικώντας μια θέση ευθύνης, είναι πάντα δύσκολη. Πρέπει να σταθμίσουμε την προσωπική μας ζωή, το κενό που αφήνουμε στους δικούς μας ανθρώπους με την εσωτερική ανάγκη που έχουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο , να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συντοπίτες μας. Σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας, οι συντοπίτες αυτοί δεν είναι μια απρόσωπη ομάδα πολιτών, είναι οι φίλοι, οι γείτονες, οι γνωστοί, οι παλιοί συμμαθητές, οι συνάδελφοι.

 

Αυτό το ζύγι έκανα πάλι. Μέτρησα και τα όσα έζησα τα δυο προηγούμενα χρόνια ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ, τους αγώνες που δώσαμε για το αυτονόητο. Τον αγώνα που δώσαμε ενάντια στον λαϊκισμό, στο ψέμα, στην κοροϊδία. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να αποφύγει η χώρα μας το «πείραμα» . Δεν τα καταφέραμε.. Ο κόσμος ήθελε να δοκιμάσει κάτι άλλο. Έλπιζε ότι η εύκολη συνταγή που του πρότειναν τυχοδιωκτικά κάποιοι, από άγνοια κάποιοι άλλοι, ότι μπορεί και να πετύχει. Τώρα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς, το «πείραμα» έγινε και δυστυχώς απέτυχε. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν , ποτέ δεν υπήρχαν. Τώρα σηκώνουμε τα μανίκια και βάζουμε μπροστά το πρόγραμμα μας. Γιατί ακόμη και τώρα η ΝΔ έχει τη δύναμη να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση. Ίσως τώρα πιο πεισμωμένοι, πιο μονιασμένοι, πιο δυνατοί, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Τώρα δεν παλεύομε με τον λαϊκισμό, το ψέμα, την κοροϊδία. Λίγοι πιστεύουν πια σε αυτά. Τώρα έχουμε απέναντι μας τον πραγματικό εχθρό. Την κρίση, οικονομική και κοινωνική. Αντιμετωπίζουμε την ανεργία, την απόγνωση του ελεύθερου επαγγελματία, το άδικο και αντιαναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, τις παθογένειες του δημόσιου ασφαλιστικού τομέα.

 

Ο κόσμος πλέον είναι δίπλα μας. Το είδαμε από την προσέλευση αλλά κυρίως από τη διάθεση που επέδειξε στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες. Ο κόσμος έστειλε μήνυμα ενότητας. Έδωσε δύναμη στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Έδειξε την εμπιστοσύνη του στην ΝΔ.  Πραγματικά θα ήθελα από τον ίδιο κόσμο να γίνει και η επιλογή για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Όμως και μέσω των εκλεκτόρων που μόλις τώρα κρίθηκαν, είμαι σίγουρη ότι θα μεταφερθεί αυτούσια η αληθινή επιλογή της βάσης της παράταξης. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε ενωμένοι δίπλα  στον νέο Πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην πορεία και το άνοιγμα προς την ελληνική κοινωνία. Διευρύνουμε τη λειτουργία των τοπικών οργανώσεων και μεταφέρουμε τη φωνή του κάθε πολίτη από τον μικρότερο οικισμό, το μικρότερο νησί, του νομού στην κορυφή του κόμματος. Καταθέτουμε προτάσεις που αφορούν τον τόπο μας. Συνομιλούμε  με τις επαγγελματικές ομάδες του τόπου μας

Ανοίγουμε τις πόρτες σε όσους θέλουν να συμμετέχουν στους ενδοπαραταξιακούς διαλόγους και σε όσους έχουν να προτείνουν λύσεις. Όλοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του ιδεολογικού μας περιγράμματος και να βαδίσουν μαζί μας.

Αυτήν τη φορά δεν μας σταματά κανείς. ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για μια ΝΕΑ Ελλάδα.

Νατάσα Βενετοκλή