Ο Πάνος Βενέρης υποψήφιος με τον Μαχαιρίδη

Ο Πάνος Βενέρης είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Αρχιτεκτονική Τοπίου και επαγγελματική εξειδίκευση στην Πολεοδομία – Χωροταξία – Περιβάλλον.

Επί σειρά ετών διετέλεσε υπεύθυνος του προγράμματος Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης για το νομό Δωδ/σου, πρόγραμμα που εμπνεύσθηκε ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης. Σήμερα είναι υπεύθυνος για το περιβάλλον και τη χωροταξία Δωδεκανήσου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μέλος σε πολλά Όργανα Διοίκησης – Επιτροπές – Συμβούλια τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό – εθνικό επίπεδο (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων του ΥΠΕΚΑ και του Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου, Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου, Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κω – Νισύρου κλπ).

Εισηγητής σε πλειάδα διεθνών, εθνικών και τοπικών συνεδρίων – επιστημονικών συναντήσεων με θεματολογία κυρίως την Ανάπτυξη, τη Χωροταξία και το Περιβάλλον. Πολλές δημόσιες τοποθετήσεις στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο καθώς επίσης με εξειδικευμένο συγγραφικό έργο.

Αιρετός πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τμ. Δωδ/σου επί τρεις συνεχόμενες θητείες (2001 – 2010) καθώς επίσης μέλος του (προ Καλλικράτη) Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (2002 – 2009) και μέλος της αντίστοιχης Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων ΠΕΠ νοτίου Αιγαίου.

Δήλωση του Πάνου Βενέρη.

«Με συνέπεια, πίστη και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

Έχοντας εργασθεί όλα αυτά τα χρόνια σε ζητήματα που αφορούν στη νησιωτικότητα, τη χωροταξία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και εν γένει την ανάπτυξη, τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό επίπεδο, έχοντας επιπρόσθετα πλήρη γνώση των συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων όλου του νησιωτικού μας συμπλέγματος και παράλληλα έχοντας προσπαθήσει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε ζητήματα που αφορούν σε εργασιακούς χώρους και επιστημονικούς – επαγγελματικούς φορείς που επί σειρά ετών υπηρέτησα, αισθάνομαι ότι μπορώ να αξιοποιήσω τη συσσωρευμένη αυτή εμπειρία, μετουσιώνοντάς την σε συγκεκριμένες πολιτικές μέσα από θεσμοθετημένα όργανα προγραμματισμού και ανάπτυξης όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Γνωρίζετε τις θέσεις μου και τις απόψεις μου μέσα από τις πολλαπλές δημόσιες τοποθετήσεις μου, από την εν γένει δράση μου σε φορείς που έχω υπηρετήσει και μέσα από τους καθημερινούς μου αγώνες είτε σε συλλογικό, είτε σε ατομικό επίπεδο. Αισθάνομαι ότι έχει ήδη αποκτηθεί μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. Θα ήταν διπλή τιμή για εμένα, η σχέση αυτή να ενδυναμωθεί.

τιμητική πρόταση για συμμετοχή μου και θέτω υποψηφιότητα για Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο και πλήρως ανανεωμένο συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Μαχαιρίδη.

Με αίσθημα ευθύνης και τιμής, ζητώ την εμπιστοσύνη σας».

Pin It on Pinterest