Βασίλης Υψηλάντης: “ Οφείλουμε να βάλουμε την Κω στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» -Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντη με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά επισκέφθηκαν, στο Υπουργείο Παιδείας, την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον αρμόδιο υφυπουργό αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Βασίλη Διγαλάκη και την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική, η Κως να αποκτήσει δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Και οι δυο επεσήμαναν, προς τους υπουργούς, την ιστορική αδικία, η πατρίδα του Ιπποκράτη και ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, να μην φιλοξενεί καμία δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ζήτησαν την υποστήριξη του αιτήματος αυτού βάσει των σύγχρονων αναγκών που δημιουργούνται στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Εξετάστηκαν επίσης οι δυνατότητες φιλοξενίας μεταπτυχιακών μαθημάτων και θερινών εξαμήνων ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Τέλος συναντήθηκαν με πανεπιστημιακούς που στέκονται αρωγοί στην όλη προσπάθεια. Η συγκρότηση της πρότασης της Κω θα αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας από τον Δήμο Κω.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε ότι είναι υποχρέωσή του να πρωτοστατεί στη διεκδίκηση του αιτήματος αυτού της Κω και εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχία του στόχου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest