Σοκ στη Βρετανία: Βασάνιζαν 79χρονη με άνοια αυτοί που πληρώνονταν να την προσέχουν [εικόνες-βίντεο]

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας άνδρας από την Βρετανία, όταν είδε ότι οι άνθρωποι που πλήρωνε για να προσέχουν την ηλικιωμένη μητέρα του της φέρονταν με τον πιο αντιεπαγγελματικό και απάνθρωπο τρόπο. 
Ο γιος της 79χρονης γυναίκας που πάσχει από γεροντική άνοια, έχοντας κάποιες υποψίες για την φροντίδα της μητέρας του και θέλοντας να είναι σίγουρος ότι δέχεται την περιποίηση που πρέπει, τοποθέτησε κρυφές κάμερες μέσα στο δωμάτιό της.
Όμως, όταν είδε το υλικό οι χειρότεροί του φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Τρεις νεαροί άνδρες μιλούσαν στην άτυχη ηλικιωμένη χρησιμοποιώντας σωρεία απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις την χτύπαγαν και την έσπρωχναν ή της έτρωγαν ακόμη και το φαγητό της!
Βρετανικό δικαστήριο την Δευτέρα, εξετάζοντας το σοκαριστικό υλικό που κατεγράφη κατά τους μήνες Οκτώβριο και Δεκέμβριο του 2012, επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον «εγκέφαλο» της κτηνωδίας, δίμηνη φυλάκιση με αναστολή στον έναν βοηθό του και 180 ώρες κοινωφελούς εργασίας στον άλλο βοηθό του.

Πηγή : protothema.gr

Pin It on Pinterest