Βαρουφάκης: Σε ενδεχόμενο «ναι» δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα

Μήνυμα ότι δεν θα υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι «προτιμά να κόψει το χέρι του» παρά να υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σε ενδεχόμενο «ναι» δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg o Γιάνης Βαρουφάκης.

«Εγώ δεν υπογράφω τη νέα συμφωνία» είπε μιλώντας στο πρακτορείο o υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας τη βεβαιότητά του ότι στην περίπτωση του «όχι» στο δημοψήφισμα θα υπάρξει σίγουρα συμφωνία.

Αν υπογράφαμε την πρόταση των πιστωτών, σε έξι μήνες θα είμασταν πιο κοντά στο Grexit εξήγησε και επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει απεγνωσμένα να μείνουμε στο ευρώ εκφράζοντας την απορία, ποιος επενδυτής θα ερχόταν σε μια χώρα όπου το χρέος της δεν θα ήταν βιώσιμο;

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην συνέντευξη του ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψει τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, μετά το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι δεν είναι η ίδια περίπτωση όπως με την Κύπρο το 2013, αφού «δεν πρόκειται για τραπεζική κρίση».

«Η Ευρώπη πήρε μια πολιτική απόφαση για κλείσιμο των τραπεζών ώστε να εκβιάσει την Ελλάδα να δεχθεί μη βιώσιμη λύση», κατέληξε.

Πηγή : newsbomb.gr

Pin It on Pinterest