Η Ε. Βαλσαμά σε έναν μονόλογο για την Κλυταιμνήστρα από την Θ.Ο. Καλύμνου

Η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου, πιστή στην παράδοση της συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, παρουσιάζει  τον μονόλογο της Κλυταιμνήστρας «Είσαι ευτυχισμένος τώρα νεκρέ Αγαμέμνων;», (Ο ανέκδοτος λόγος της Κλυταιμνήστρας μπροστά στο νεκροκρέβατο του Βασιλιά των Μυκηνών).

Είναι ένας θεατρικός μονόλογος της Christine Bruckner, σε ερμηνεία της γνωστής ηθοποιού Ευαγγελίας Βαλσαμά (γνωστή από τις σημαντικές δουλειές της, όπως Η Πόλη, Μυρτώ, Βαμμένα Κόκκινα μαλλιά κλπ.), σε συνεργασία με την  Θεατρική Ομάδα Πάτμου “Τέχνη”.

Πρόκειται για τον μονόλογο της Κλυταιμνήστρας δίπλα στο νεκροκρέβατο του συζύγου της Αγαμέμνων, ένα από τα εννέα κείμενα της συλλογής του διάσημου βιβλίου της Γερμανίδας Christine Bruckner «Αν είχες μιλήσει Δυσδαιμόνα: Ανείπωτα λόγια, πικραμένων γυναικών».

Την παράσταση σκηνοθετούν οι δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες σε Γερμανία και Παρίσι,  Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach, οι οποίοι έχουν ανεβάσει στην χώρα μας 22 θεατρικές παραστάσεις.

Είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσει μια ακόμη σημαντική προσπάθεια της «παραγωγικότατης» Θεατρικής Ομάδας του νησιού, που θα προσφέρει μοναδικές στιγμές σ’ όσους θα την παρακολουθήσουν και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής – καλλιτεχνικής παιδείας στην Κάλυμνο!

Λίγα λόγια για την σημαντική αυτή παράσταση διαβάζει κανείς στο δελτίο τύπου της ΘΟΚ, το οποίο αναφέρει:«Η Κλυταιμνήστρα μόλις έχει πνίξει στο λουτρό τον σύζυγό της και βασιλιά των Μυκηνών Αγαμέμνονα, ο οποίος είχε σκοτώσει τον πρώτο της άνδρα, το πρώτο της παιδί και θυσίασε την κόρη τους Ιφιγένεια στους θεούς, με «αντάλλαγμα» τον ούριο άνεμο για την εκστρατεία των καραβιών του προς την Τροία. Αυτή η δολοφονία είναι για τη Κλυταιμνήστρα μια πράξη απελευθέρωσης και χειραφέτησης ενώ συνειδητοποιεί και τον δικό της επικείμενο θάνατο ακολουθώντας την κατάρα που καταδιώκει το γένος των Ατρειδών: « Στους Ατρείδες υπάρχει μόνο, να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς

 Η μία και μοναδική παράσταση θα δοθεί την  Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 στο Θέατρο του Αγίου Παντελεήμονα στις 21.00 μ.μ. και η τιμή του εισιτηρίου θα είναι  7 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Ζαχαροπλαστείο Μιχαλαράς (Άγιος Νικόλας), Υπέρ Καλύμνου Ηλεκτρικά είδη Τρικοίλη (σταθμός ταξί) και από μέλη της Θ.Ο.Κ.

«Παλμός της Καλύμνου»

Pin It on Pinterest