Δικαίωση για την Αθ.Τσουμελέκα από το Εφετείο για το ντόπινγκ

Aποδείχτηκε η αθωότητα της Αθανασίας Τσουμελέκα, αλλά ποιος θα της δώσει τα χρόνια που έχασε πίσω; Και μετά κάποιοι λένε ότι δεν υπήρχε “δάκτυλος” εναντίον των Ελλήνων αθλητών.

Σχεδόν έξι χρόνια μετά, το Εφετείο Αθηνών αθώωσε ομόφωνα την Αθανασία Τσουμελέκα, αφού εξετάστηκαν και οι φάκελοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, αλλά και της αρχής καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Απογοητευμένη, κατάφορα αδικημένη, η Αθανασία που αφιέρωσε τη ζωή της στον αθλητισμό χωρίς μέσα αλλά μόνο με πείσμα και ταλέντο, εγκάτειψε τον αθλητισμό στις αρχές του 2009 με μια επιστολή υπερηφάνειας και τη δήλωση ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Aκολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Ενημερώθηκα ότι υπάρχει πρόβλημα με θετικό δείγμα σε έλεγχο που υποβλήθηκα στις 6 Αυγούστου 2008 με την ουσία ερυθροποιητίνη. Δεν θα μπω στην διαδικασία να δικαιολογηθώ, αν και δεν έχω κάνει εν γνώσει μου χρήση αυτής της ουσίας, διότι γνωρίζω και έχω αποδεχτεί προκειμένου να συμμετέχω σε αγώνες ότι είμαι απολύτως υπεύθυνη για ό,τι βρίσκεται μέσα στο δείγμα μου.

Το γεγονός ότι τα ίδια δείγματα αναλύονται πέραν της μιας φοράς (δηλαδή ανοίγουν και κλείνουν χωρίς την παρουσία μου), όπως το συγκεκριμένο όπου την πρώτη φορά ήταν καθαρό, μου προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα για όλη τη διαδικασία. Η ατυχής λοιπόν εμπλοκή μου μετά από μια επιτυχημένη αθλητική χρονιά με πολλούς αγώνες και κοινές και εμφανείς προετοιμασίες με φέρνει στην δυσάρεστη θέση να δώσω εγώ ένα τέλος στον πρωταθλητισμό που τόσο αγαπώ και να μην συνεχίσω μετά το πέρας της επικείμενης τιμωρίας μου.

Πραγματικά αδιαφορώ για το αν πάλι μετά από 6 μήνες μου πουν ότι τελικά το δείγμα είναι αρνητικό όπως και την πρώτη φορά. Είμαι πολύ δυσαρεστημένη με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς σε θέματα ντόπινγκ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη. Λυπάμαι γιατί γνωρίζω ότι η παρούσα περιπέτεια στενοχωρεί όλους αυτούς που με πιστεύουν και με αγαπούν και αναλαμβάνω το οποιοδήποτε μερίδιο ευθύνης μου αναλογεί»»

Πηγή : iefimerida

 

Pin It on Pinterest