Τσιγγάνες στην Κω είχαν ρημάξει τα σπίτια με λεία πάνω απο 225.000€

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από δυο ημεδαπές, Ρομά, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες στην Κω

Οι δράστιδες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω

Εξιχνιάστηκαν συνολικά είκοσι εννέα (29) κλοπές που διαπράχθηκαν στο νησί το τελευταίο πεντάμηνο

Υπολογίζεται ότι το όφελος που αποκόμισαν από εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις 225.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κω, είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών από οικίες στο νησί της Κω και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δυο ημεδαπών γυναικών, Ρομά, ηλικίας 20 και 22 ετών για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι (30.9.2014) στην πόλη της Κω, ύστερα από σχετική καταγγελία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν και συνέλαβαν τις δράστιδες μέσα σε κατοικία αλλοδαπών, στην οποία είχαν εισέλθει με σκοπό την κλοπή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και μετά από συνδυαστική αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθείσες από αρχές του μήνα Μάιου του 2014 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κω.

Όπως πρόεκυψε ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν κατοικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν κατά τις πρωινές ώρες και αφού τις παραβίαζαν ή εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία (modus operandi) και υπολογίζεται ότι αφαίρεσαν συνολικά τιμαλφή αξίας πάνω από 186.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 39.000 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγούνται σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Pin It on Pinterest