Συνελήφθησαν δυο ημεδαπές Ρομά για κλοπή από κατοικία στην Πάτμο

Συνελήφθησαν δυο ημεδαπές Ρομά για κλοπή από κατοικία στην Πάτμο

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Συνελήφθησαν χθες (18.7.2014) το απόγευμα στην Κω, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε το Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου, δυο ημεδαπές Ρομά ηλικίας 20 και 36 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιολόγησης στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενες χθες το πρωί αφαίρεσαν από κατοικία ημεδαπής στην Πάτμο τιμαλφή εκτιμώμενης αξίας 4.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πλοίο και διέφυγαν από το νησί.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των νησιών που βρίσκονταν στο δρομολόγιο του πλοίου και κατά την άφιξη του στην Κω, εντοπιστήκαν οι δράστιδες και μετά την αποβίβαση τους και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Από έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να αποδοθούν στη δικαιούχο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του σπιτιού τους από διάρρηξη ή κλοπή:

?       Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος πόρτας
?       Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος με κλειδαριά ασφαλείας
?       Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόμα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστημα
?       Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή με στηρίγματα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος μέσα στο κτίριο
?       Τα συστήματα ασφαλείας της κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο με οπτική εικόνα), θα πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τους επισκέπτες σας
?       Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη
?       Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές με στηρίγματα
?       Αποφεύγετε να αφήνετε ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών
?       Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους
?       Να ελέγχετε και να επιτηρήτε το ιδιωτικό προσωπικό που επιλέγετε για την κατοίκων παροχή υπηρεσιών.
?       Όταν μετακομίζετε να αλλάζετε τις κλειδαριές και τα κλειδιά. Μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά της οικίας σας, κάτω από γλάστρες ή χαλάκια.
?       Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και μην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας
?       Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι στόχος.
?       Μία καλή λύση θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού – ασφαλείας, σε εμφανές σημείο.

NΑ ΘΥΜΑΣΤΕ

?       Εάν σας έχουν κλέψει οτιδήποτε ή εάν ο χώρος που διαμένετε έχει παραβιασθεί, να ενημερώσετε αμέσως την Αστυνομία (100).

Σημειώνεται ότι περισσότερες χρήσιμές συμβουλές για την προστασία των πολιτών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη.

Pin It on Pinterest