Ρόδος: Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής, δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 28 ετών, οι οποίοι, τον τελευταίο μήνα, είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος γυναικών από τη Ρόδο.

Οι δύο νεαροί, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές, νυχτερινές ώρες, στην περιοχή «Φαληράκι» και αφού τις προσέγγιζαν, τους αφαιρούσαν τις τσάντες.

Αναλυτικότερα, εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες αρπαγές τσαντών:

Την 29.9.2014 πρώτες πρωινές ώρες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. και κινούμενοι αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας άρπαξαν τσάντα αλλοδαπής που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Την 10.10.2014 πρώτες πρωινές ώρες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. άρπαξαν τσάντα από αλλοδαπή, την οποία τραυμάτισαν παρασύροντας την στο οδόστρωμα όταν προσπάθησε να αντισταθεί.

Την 16.10.2014 πρώτες πρωινές ώρες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. άρπαξαν τσάντα αλλοδαπής που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Την 19.10.2014 πρώτες πρωινές ώρες προσέγγισαν επανειλημμένα ημεδαπή και επιχείρησαν να της αφαιρέσουν τσάντα που κρατούσε, αλλά έγιναν αντιληπτοί και από τρίτους και τράπηκαν σε φυγή.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, το οποίο ανήκε στον 29χρονο δράστη, ταυτοποιήθηκε ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 25χρονος δράστης πούλησε ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο στον 36χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος το μεταπούλησε στον 40χρονο και αυτός με τη σειρά του το πούλησε στον 30χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Επίσης, κατασχέθηκε ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ, ως προϊόντα κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών:

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του κοινωνικού και προληπτικού της ρόλου υπενθυμίζει τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια των γυναικών με στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες να καταστούν θύματα αρπαγής τσάντας:

– Να δείχνετε αυτοπεποίθηση όταν περπατάτε μόνη στο δρόμο

– Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές

– Να φροντίσετε να μείνετε μακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόμους

– Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου

– Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά

– Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα

– Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφθείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά

– Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο

– Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός
Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.

Pin It on Pinterest