«Εθνικό στόχο» χαρακτήρισε την « εξομοίωση των τρίτεκων οικογενειών», ο δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος

Το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, επισκέφτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τρίτεκνων Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Αχλαδιανάκη Μανόλη, το μέλος Κοζιράκη Γιώργο και το Γραμματέα του Συλλόγου Τρίτεκνων Νήσου Ρόδου, Σπυρόπουλο Σπύρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου , Μίλτου Παγκά και της δημοτικής συμβούλου Φωτεινής Καράμπελα.
Ο κος Αχλαδιανάκης, εξέφρασε σοβαρά παράπονα για την κυβερνητική πολιτική που ασκείται το τελευταίο διάστημα και ζήτησε από το Δήμαρχο Ρόδου και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κο Φώτη Χατζηδιάκο, να ασκήσει πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να ενισχυθεί η ραχοκοκαλιά του κοινωνικού ιστού που είναι οι τρίτεκνες οικογένειες. Παράλληλα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κου Χατζηδιάκου συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Ο κος Χατζηδιάκος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού, όπως αυτό καταγράφεται σε επίσημες στατιστικές έρευνες τονίζοντας πως «το 2024 εκτιμάται ότι ο πληθυσμός της χώρας μας θα μειωθεί στα 6,5 εκατομμύρια» και πρόσθεσε. «Η εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, θα πρέπει να αποτελεί εθνικό στόχο την ώρα που οι γειτονικές χώρες έχουν αναπτύξει σημαντικό αριθμητικό πλεονέκτημα».

Pin It on Pinterest

Share This