Τρεις αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά ενώ η Αθήνα περιμένει τον Ερντογάν


Μετά από αρκετές ημέρες «ησυχίας», η τουρκική Πολεμική Αεροπορία επανήλθε χθες δριμύτερη στο Αιγαίο, με την αποστολή ενός σχηματισμού που προσομοίαζε «πακέτο» βομβαρδισμού της Λήμνου όπου βρίσκεται προκεχωρημένη αεροπορική βάση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

 

Συγκεκριμένα στις 13:30, ένας σχηματισμός από 6 μαχητικά F-16, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα παρέχοντας κάλυψη στα υπόλοιπα 4 που «απεικόνιζαν» τα βομβαρδιστικά, μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να υποβάλλουν σχέδια πτήσης.

Πριν προλάβουν να πλησιάσουν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο τα τουρκικά μαχητικά βρήκαν απέναντί τους τα ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν άμεσα. Οι έλληνες χειριστές πλησίασαν τα τουρκικά μαχητικά και αφού τα αναγνώρισαν τους επεσήμαναν την παράβαση που είχαν κάνει και πως πλησίαζαν σε Ελληνικό Εναέριο Χώρο (Λήμνος).

Τα τουρκικά μαχητικά παρά το γεγονός πως πλησιάζει η ημερομηνία έλευσης του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν συμμορφώθηκαν και προφανώς αποφασισμένα να αμφισβητήσουν το εύρος των 10 ναυτικών μιλίων του Ελληνικού ΕΕΧ, φτάνοντας κατά πάγια τακτική τους στα 6 ναυτικά μίλια και ακόμα πιο βαθιά, συνέχισαν την πορεία τους.

Τότε τα ελληνικά μαχητικά κινήθηκαν για να τους αναχαιτίσουν και ξεκίνησε μια εμπλοκή που εξελίχθηκε τελικά σε τρεις.

Τα τουρκικά μαχητικά έμειναν στην περιοχή για μισή ώρα προσπαθώντας να φτάσουν στον στόχο τους, αλλά κρίνοντας από το γεγονός πως δεν υπήρξε παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου των 10ν.μ, απέτυχαν. Στις 14:00 εγκατέλειψαν το FIR Αθηνών.

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια