Καταπολεμήστε το στρες με… τρέξιμο

Όσοι γυμνάζονται αγχώνονται λιγότερο

Η τακτική άσκηση εκτός από το ότι θα σας διατηρήσει σε φόρμα και θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας, μπορεί να σας απαλλάξει ακόμη και από το… στρες!

Ερευνητές από τον Καναδά υποστηρίζουν ότι η γυμναστική κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι «απειλούνται» λιγότερο από το περιβάλλον τους. Η άσκηση ενισχύει τις θετικές σκέψεις κάτι που οδηγεί σε μικρότερη ανησυχία για τις διφορούμενες καταστάσεις που μπορεί να απασχολούν κάποιον.

Στην έρευνα συμμετείχαν 66 εθελοντές.

Οι ερευνητές τους ζήτησαν είτε να στέκονται όρθιοι, είτε να περπατούν ή να τρέχουν σε ένα διάδρομο. Στη συνέχεια τους έβαλαν να δουν ένα animation με ήρωα ένα ανθρωποειδές.

Ο προσανατολισμός του ήρωα αυτού μπορούσε να εκληφθεί ως εξής: είτε ότι απομακρύνεται από το θεατή ή ότι πηγαίνει προς το μέρος του.

Οι συμμετέχοντες που περπατούσαν/έτρεχαν απάντησαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι η φιγούρα του ήρωα πήγαινε προς το μέρος τους, κάτι που σήμαινε ότι την έβλεπαν ως λιγότερο απειλητική.

Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές υποδηλώνει ότι η άσκηση θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα άγχους, ευνοώντας μια πιο θετική αντίληψη για το περιβάλλον μας, αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience.

«Η σωματική δραστηριότητα και οι τεχνικές χαλάρωσης είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους. Τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρχει ακόμη ένα όφελος, καθώς αν τα άτομα αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους ως λιγότερο απειλητικό, τότε θα έχουν και λιγότερα πράγματα για να ανησυχούν» δήλωσε ο κλινικός ψυχολόγος στο Adam Heenan.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest