Η Ρόδος στην Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης

Η απόφαση να συμμετάσχει η Ρόδος στην τουριστική έκθεση Travel Turkey 2015 στη Σμύρνη, ελήφθη ομόφωνα στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Όπως έγινε σαφές το όφελος για τη Ρόδο θα είναι μεγάλο, με δεδομένο το ενδιαφέρον της τουρκικής αγοράς για το νησί μας το οποίο επιβεβαιώθηκε και στο ταξίδι που έκανε προ ημερών στη Σμύρνη ο κ. Χατζηδιάκος. προσκεκλημένος του δημάρχου Σμύρνης.
Η τουριστική έκθεση πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου και λόγω του περιορισμένου χρόνου για την απόφαση συμμετοχής σ αυτήν και την οργάνωση της αποστολής, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εσπευσμένα με αποτέλεσμα να μην μετάσχουν σ΄ αυτήν όλοι όσοι εμπλέκονται και θα έχουν ενεργό ρόλο.
Επιπλέον ο δήμαρχος κατέθεσε την πρόταση του γενικού προξένου της χώρας μας στη Σμύρνη πρέσβη κ. Θεόδωρου Τσακίρη για την πραγματοποίηση Ροδίτικης βραδιάς γαστρονομίας η οποία έγινε ομοφώνως δεκτή και θα ετοιμάσουν οι εστιάτορες της Ρόδου σε συνεργασία με το Σύλλογο μαγείρων. Ανατέθηκε δε σε οργανωτική επιτροπή να διευθετήσει όλα τα θέματα ώστε η παρουσία του νησιού τόσο στο περίπτερο της Έκθεσης όσο και στην Ροδίτικη βραδιά, αλλά και οι επαφές με πολιτειακούς και τουριστικούς φορείς να είναι άψογα οργανωμένα.
«Στόχος μας, υπογράμμισε ο δήμαρχος είναι να φέρνουμε τουρίστες από μια πόλη 4 εκατομμυρίων κατοίκων, κάποιοι εκ τους οποίων έλκουν την καταγωγή τους από τη Ρόδο γεγονός που πρέπει να αξιοποιήσουμε».
Στο πλαίσιο αυτό γίνονται οι ανάλογες ενέργειες ώστε να υπάρξει αεροπορική σύνδεση με τη Σμύρνη γεγονός που θα διευκολύνει την προσέλκυση, μαζί με περαιτέρω διευκολύνσεις που θα πρέπει να γίνουν για το θέμα της βίζας.
Ομόφωνα και ομόθυμα παρόντος και της αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Μαρίζας Χατζηλαζάρου, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι οργανωτικές διαδικασίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στη σύσκεψη κλήθηκαν οι πρόεδροι των παραγωγικών τάξεων οι οποίοι παρέστησαν οι ίδιοι ή δια αντιπροσώπων τους και συγκεκριμένα παρόντες ήταν:
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης κ. Τάσος Μελετίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Παναγιώτης Τοκούζης, ο α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Γιώργος Τσέλιος, αλλά και το μέλος κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης, ο κ. Κώστας Κωσταρίδης ως εκπρόσωπος των Ξενοδόχων Πόλεως Ρόδου καθώς και η κ. Μαριρένα Γεωργά, ο κ. Χρήστος Ψαρής ως εκπρόσωπος των Διευθυντών Ξενοδοχείων, ο πρόεδρος του Μεταφορικού Συνεταιρισμού Ράδιο ταξί κ. Γιώργος Πεχυνάκης καθώς και ο κ. Μιχάλης Πηδιάκης, ο τουριστικός πράκτορας κ. Γιάννης Καμπούρης, ο κ. Αντώνης Χατζημιχάλης ως ιδιοκτήτης rent a car πόλεως Ρόδου, η κ. Χαιαλ Ντουρουκαλή-Ιουανό ως εκπρόσωπος τούρκικου ταξιδιωτικού πρακτορείου στη Ρόδο ενώ από πλευράς της νέας Μαρίνας Ρόδου στη σύσκεψη μετείχε ο κ. Χριστόφορος Χαρίσης.

Pin It on Pinterest

Share This