Το τραγούδι του Μάη και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στον Αγ.Γεώργιο Παστίδας

 

Το βράδι της παραμονής της Πρωτομαγιάς και πιο συγκεκριμένα στις 12 τα μεσάνυχτα ξεκινήσαμε να τραγουδάμε συνοδείας μουσικών οργάνων το Τραγούδι του Μάη και να πετάμε λουλούδια στους δρόμους και στις αυλές των σπιτιών. Οι συμμετοχές φέτος ειδικά ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά.
Ένα έθιμο που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο χωριό μας και που αναβίωσε από τον Σύλλογο μας.
Με αυτό τον μοναδικό τρόπο οι πρόγονοι μας καλωσόριζαν τον Μάη.


Ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά τον Εορτασμό της Πρωτομαγιάς στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στην Παστίδα Ρόδου ανήμερα της πρώτης ημέρας του Μαΐου, ένα έθιμο που καθιερώσαμε τα τελευταία χρόνια.
Εκτός από την ορχήστρα μας που διασκέδασε τον κόσμο, παιχνίδια που έχουν περάσει στην λήθη της ιστορίας, ψυχαγώγησαν μικρούς και μεγάλους που το χάρηκαν με την ψυχή τους, όπως είναι το τράβηγμα σκοινιού, οι τσουβαλοδρομίες, οι αυγοδρομίες, το αυγό της παντρεμένης, το πιπέρι κ.α.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κόσμο που πάντα δίνει βροντερό παρών στις εκδηλώσεις και στις δραστηριότητες του Συλλόγου, στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παστίδας καθώς και σε όλα τα μέλη μας που προσφέρουν με την πολύτιμη συμβολή τους.

 

Pin It on Pinterest