Τους 50 βαθμούς έφτασε το έδαφος στη Ρόδο προχθές!

Τους 50 °C έφτασαν οι επιφανειακές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας την Τετάρτη 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), η οποία δημοσίευσε και σχετικό χάρτη που δείχνει τα μέρη που ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στα ύψη.

Οι καυτές θερμοκρασίες έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας στο προσωρινό κλείσιμο του Ακρόπολης – του πιο δημοφιλούς μνημείου της Ελλάδας, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Τα δεδομένα του χάρτη, σύμφωνα με την ESA, δείχνουν ότι οι επιφανειακές θερμοκρασίες έφτασαν τους 50 °C σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των βορειοδυτικών της Αθήνας , την Ανατολική Ρόδο , την Νότια Κρήτη και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας.

Ο χάρτης δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το μετρητή θερμοκρασίας επιφάνειας θάλασσας και ξηράς του Copernicus Sentinel-3. Ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις χρησιμοποιούν θερμοκρασίες αέρα, ο δορυφόρος μετρά την πραγματική ποσότητα ενέργειας που ακτινοβολεί από τη Γη, επομένως αυτός ο χάρτης αντιπροσωπεύει καλύτερα την πραγματική θερμοκρασία της επιφάνειας της γης.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ