Τούρκος δημοσιογράφος πάνω στον «Πορθητή»: Μόλις βρεθεί φυσικό αέριο η Τουρκία χτυπά το χέρι στο τραπέζι

Γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος ανέβηκε στο γεωτρύπανο Φατίχ ανοιχτά της Πάφου αναφέροντας ότι για πρώτη φορά μεταδίδονται εικόνες από το πλοίο που βρίσκεται στη κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος ζουνέιτ Οζντεμίρ αναφέρει ότι πήγε στο σημείο της γεώτρησης με ελικόπτερο από την Αττάλεια, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Ο Τζουνέιντ Οζντεμίρ στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι το γεωτρύπανο δουλεύει ασταμάτητα 24 ώρες 7 μέρες τη βδομάδα ενώ αναφέρει με στόμφο ότι μόλις βρεθεί φυσικό αέριο ίσως η Τουρκία χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι.

«Βρέθηκε μέχρι στιγμής φυσικό αέριο; Όχι δεν βρέθηκε. Αλλά μόλις βρεθεί τότε η Τουρκία ή θα το καρπωθεί μόνη της ή θα καθίσει με τις άλλες χώρες και θα τους πει ‘ελάτε να συμφωνήσουμε, γιατί μας κρατάτε εμάς έξω από αυτό το παιχνίδι; και ίσως να χτυπήσει και την γροθιά της στο τραπέζι», σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Σχολιάζει ότι η δουλειά του Πορθητή δεν είναι εύκολη, είναι ένα ευαίσθητο πρότζεκτ, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει πύργο ύψους 100 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει 2 χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και άλλα 3 χιλιάδες μέτρα κάτω από το έδαφος. Αναφέρει ότι παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες το γεωτρύπανο έχει σταθεροποιηθεί συνεχίζοντας τις εργασίες του σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η κάμερα του τουρκικού καναλιού στρέφεται προς την φρεγάτα Γκαζιαντέπ, η οποία μαζί με άλλες φρεγάτες εναλλάξ προστατεύουν το γεωτρύπανο 24 ώρες το 24ωρο.

Pin It on Pinterest